Poikien Talo hits the road!

Poikien Talon Kalle Laanterä osallistuu 22-29.10.2012 Loesjen organisoimaan “Today I’m neither man or woman but a magic fish” koulutukseen Armeniassa. Koulutuksessa tutkitaan sukupuolen ja etnisyyden, luokan ja seksuaalisuuden vaikutusta tasa-arvoon ja tasavertaisuuteen. Tavoitteena on, että osallistujat saavat käytännön ideoita ja menetelmiä syrjinnän vastaiseen työhönsä niin arjessa kuin työelämässä ja järjestötyössä.

------

Lisäksi Poikien Talo osallistuu seuraavaan asiantuntijaseminaariin Oslossa 29-30.11.2012;

Antifeminism and xenophobia

Reform – resource centre for men, on behalf of the Nordic Council of Ministers and the Nordic Committee of Senior Officials for Gender Equality (EK-JÄM), is conducting an expert seminar on antifeminism and xenophobia. The seminar will be summarised into a toolkit on how to work against antifeminism.

Reform – resource centre for men will facilitate the expert seminar, and develop a toolkit based on the dialogue and the presentations. The goal of the seminar and the toolkit is to contribute to the understanding of what antifeminism is, and how to work against antifeminism. There will be a particular focus on the relationship between antifeminism and others form of resistance. The toolkit is intended as a valuable contribution to organisations and institutions working holistically with extremism and xenophobia, as well as feminist organisations, politicians and the police.

In order to create a comprehensive toolkit, we are inviting Nordic experts on different relevant fields, to engage in multidisciplinary cooperation on antifeminism and resistance. The seminar will focus on transferring knowledge between professionals, organisations and research institutions, who work with issues related to extremism, gender and masculinity, internet debates, racism, islamphobia and marginalisation. The toolkit will offer recommendations to relevant instances, such as politicians, online newspaper editors, the police, researchers, feminist movements and organisations targeting xenophobia.