Aikamme pojat - Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään? -seminaari 7.5. Helsingissä

Poikien Talo on mukana Tasa-arvoasiain neuvottelukunnan, Setan Transtukipisteen, Lapsuudentutkimuksen seuran, Nuorisotutkimusverkoston ja Suomen Miestutkimuksen Seuran kanssa järjestämässä yhteistä seminaaria. Ohessa lisätietoa ja ilmoittautumisohjeet seminaariin. Tervetuloa mukaan!

Seminaarissa ”Aikamme pojat - Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään?” kysytään, minkälaisten muuttuvien olosuhteiden keskellä tämän ajan pojat elävät. Ketkä pojat jäävät sivuun, kun puhutaan pojista? Miltä poikien tulevaisuus näyttää? Seminaarissa käsitellään myös poikatyön ja poikatutkimuksen välisiä jännitteitä ja yhteistoimintamahdollisuuksia.

 

Seminaarissa ”Aikamme pojat” puhuvat Kalle Laanterä Poikien Talolta (Kalliolan Nuoret) ja Joonas Kekkonen Poikien puhelimesta (Väestöliitto) sekä tutkijat Tuija Huuki Oulun yliopistosta ja Harry Lunabba Helsingin yliopistosta. Seminaarin paneelissa keskitytään poikien moninaisuuteen. Panelisteina ovat mm. Maarit Huuska (Setan Transtukipiste), Jussi Aaltonen (tasa-arvovaltuutetun toimisto) ja Antti Kivijärvi (Nuorisotutkimusseura).

Seminaari on suunnattu kaikille lasten ja nuorten parissa toimiville, kasvatus-, sosiaali- ja terveystoimen ammattilaisille, tutkijoille ja muille asiasta kiinnostuneille. Seminaari on maksuton. Se järjestetään Tieteiden Talossa Helsingissä, Kirkkokatu 6, sali 104, klo 9-15.

 

Ilmoittautuminen: tane(at)stm.fi. 27.4. mennessä. Seminaarin jälkeen jaetaan tasa-arvoasiain neuvottelukunnan vuosittainen Miehen työ -palkinto.

Lisätietoja: Arto Jokinen, arto.jokinen(at)stm.fi, 050 346 9534

OHJELMA

9.00 Ilmoittautuminen, aamukahvi

9.30 Avaus

9.40 Kalle Laanterä (Poikien Talo, Kalliolan Nuoret): Poikatyön uudet muodot tukemassa poikien kasvua

10.20 Joonas Kekkonen (Poikien Puhelin, Väestöliitto): Poikien väkivaltapuhe ja poikakulttuurin aiheuttamat tiedonkeruun ongelmat

11.00 Tuija Huuki (Oulun yliopisto): Puffattu poikuus - sukupuolistuneen ja luokkaistuneen vallan rakentuminen päiväkotilasten leikissä

11.45 lounas

13.00 Harry Lunabba (Helsingin yliopisto): Kukkalähetyksestä kohtaamiseen: pohdintoja poikatutkimuksen käytännön relevanssista

13.45 Paneeli

14.45 Loppusanat

15.00 Miehen työ -palkinnon jakaminen (avoin kaikille)

16.00 Tilaisuus päättyy

*******

Seminaari on osa Miestutkimuspäiviä 2015, joten ohessa vielä CFP-kutsu päivien työryhmiin.

CFP: Kutsu Miestutkimuspäivien työryhmiin

MITÄ MIESTUTKIMUKSESSA MENEILLÄÄN?
Helsinki, Pihapaviljonki, Snellmaninkatu 5, 8.5.2015

Mitkä ovat ajankohtaisia teemoja ja kysymyksiä miestutkimuksessa? Millaisin metodein maskuliinisuuksia lähestytään?

Suomen Miestutkimuksen Seura järjestää 8.5.2015 työryhmiä, joissa keskustellaan mies- ja poikatutkimukseen liittyvistä kysymyksistä eri näkökulmista: ne voivat painottua empiriaan, esitellä ajankohtaista tutkimusta tai keskittyä miestutkimuksen käsitteellisiin pohdintoihin. Toivotamme työryhmiin tervetulleiksi kaikki miehistä, pojista ja maskuliinisuuksista kiinnostuneet tutkijat, jatko-opiskelijat, graduntekijät ja muut aiheesta innostuneet.

Työryhmiin ilmoittaudutaan lähettämällä esitelmäsi otsikko ja lyhyt abstrakti (max 200 sanaa) 10.4.2015 mennessä osoitteeseen [email protected].

Työryhmät järjestetään saapuneiden abstraktien perusteella.
Suullisen esityksen enimmäispituus on 15 minuuttia.

* Presentationer kan också hållas på svenska.
* Presentations can also be given in English.

Huom! Pyrimme järjestämään asiantuntijakommentaattorin niille, jotka ilmoittavat toimittavansa kirjallisen version esitelmästään. Tekstiversio tulee lähettää 24.4. mennessä, osoitteeseen [email protected]

Työryhmätyöskentely on osa Miestutkimuspäiviä 2015. Torstaina 7.5. järjestetään seminaari ”Aikamme pojat - Mikä muuttuu vai muuttuuko mikään?”, jossa käsitellään poikien arkea sekä poikatyön ja poikatutkimuksen välistä suhdetta. Tiedot seminaarista löytyvät alta.

TERVETULOA – VÄLKOMNA!

Suomen Miestutkimuksen Seura ry – Sällskapet för Mansforskning i Finland rf