Poikien ja miesten syrjäytyminen-seminaari 18.11.2015 sekä Maahanmuuttajamiestyönfoorumi 19.11.

Viikolla 47 on tarjolla kaksi erittäin kiinnostavaa tapahtumaa, joissa Poikien Talo on mukana. Lue tarkempi info ja ilmoittautumisohjeet alta.

 

Poikien ja miesten syrjäytyminen-seminaari 18.11. klo 9-12:30

Perussuomalaisten ja Vihreän liikkeen mies- ja tasa-arvojärjestöt Perusäijät ry ja Vihreä Miesliike ry järjestävät poikien ja miesten syrjäytymistä käsittelevän seminaarin Eduskunnan Pikku Parlamentin auditoriossa keskiviikkona 18.11.2015 klo 9.00 – 12.30.

Seminaarin tarkoitus on selvittää syrjäytymisilmiön laajuutta sekä siihen vaikuttavia tekijöitä. Kuulemme asiantuntijapuheenvuoroja sekä käymme keskustelua tästä yhteiskuntamme voimavaroja kuluttavasta ongelmasta.

Seminaarin avaa Sosiaali- ja terveysministeri Hanna Mäntylä ja puolueidensa tervehdyssanat lausuvat Maria Ohisalo (vihr) sekä Juho Eerola (ps).

Seminaarissa puheenvuoron pitävät yliopiston lehtori, tohtori Harry Lunabba (Yläkoulunpojat läheltä katsottuna), lapsiasiainvaltuutettu Tuomas Kurttila, Sosiaalisen osallisuuden edistämisen koordinaatiohankkeen Sokran (THL) erikoistutkija Anna-Maria Isola (Nuorten miesten osallisuuden edistäminen) sekä Poikien talon Kalle Laanterä (Kohtaamisia Poikien Talolla).

Seminaarin ja keskustelun puheenjohtajana toimii Jukka Relander. Seminaarin päätössanat lausuvat miesjärjestöjen puolesta Harri Ahonen (Perusäijät) ja Hanna-Kaisa Lähde (Vihreä Miesliike).

Tervetuloa osallistumaan ja keskustelemaan! Tilaisuuteen on vapaa pääsy auditorion tilan puitteissa. Ennakkoilmoittautumista ei ole. Huomioithan, että Pikkuparlamentissä on turvatarkastus, joten muista varata sille n. 15 min.

 

”Osaatko kohdata?” ­– I Maahanmuuttajamiestyön foorumi

 

Torstaina 19.11.2015 klo 12–16

Helsingin Diakonia-ammattikorkeakoulu (Sturenkatu 2, 00510 Helsinki)

Maahanmuuttoon, miessukupuoleen ja niiden yhdistelmään liitetään usein vahvoja arvolatauksia ja merkityksiä, jotka saattavat väärinä tulkintoina estää vuorovaikutuksen ja luottamuksen syntymisen asiakkaan ja työntekijän välille. Maahan muuttaneet miehet eivät ole vain kulttuurinsa, uskontonsa tai lähtömaansa edustajia vaan muiden työssämme kohdattujen asiakasryhmien tavoin yksilöitä, joilla on oikeus tulla nähdyiksi ja kuulluiksi.

Maahan muuttaneiden miesten ja heidän läheistensä kanssa työtä tekevien järjestötahojen muodostama maahanmuuttajamiestyön verkosto haluaa tuoda erilaiset kokemukset jaettaviksi ja kutsuu sinut ensimmäiseen vuosittaiseen foorumiinsa Helsingin Diakonia-ammattikorkeakoululle 19. marraskuuta.

Foorumin tavoitteena on kartoittaa maahanmuuttajamiesten parissa heränneitä erityiskysymyksiä ja välittää osallistujille niitä työvälineitä, jotka on havaittu hyödyllisiksi kohdatessamme maahan muuttaneita ja pakolaistaustaisia miehiä sosiaali- ja terveysalojen yksiköissä. Haasteellisuudestaan huolimatta monimuotoistuva yhteiskuntamme avaa mahdollisuuksien ikkunan: nyanssit ja viestintätaidot hallitsemalla voimme kehittää taitojamme kohdata erilaisuutta myös muiden asiakasryhmien osalta.

Professori Leo Nyqvist ja dosentti, tohtoritutkija Satu Lidman Turun yliopistosta johdattavat osallistujat puheenvuorojensa saattelemana sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisyyden alkulähteille: mitä tulee tietää maahan muuttaneesta ihmisestä? Kuinka havaita maahan muuttaneiden ja pakolaistaustaisten miesten omat tarpeet kulttuuri- ja kunniakäsitysten takaa? Miten ottaa arka asia puheenaiheeksi?

Kulttuuri- ja sukupuolisensitiivisen maahanmuuttajatyön erityisyyttä, maahan muuttaneiden miesten kohtaamia kotoutumishaasteita sekä sosiaali- ja terveysalojen hyviä käytäntöjä pohditaan myös yhteisissä työpajoissa.

 

Tapahtuma on maksuton ja tarkoitettu sosiaali- ja terveysalojen ammattilaisille ja opiskelijoille.

Foorumin asiantuntijapuheenvuoroja voi seurata reaaliaikaisesti myös verkon välityksellä: https://connect.funet.fi/diak_kulttuuri_ja_uskonto/

Ilmoittaudu mukaan viimeistään perjantaina 13.11.: http://www.webropolsurveys.com/S/5081243ED8B7AC60.par

Tapahtuman järjestävät yhteistyössä Diakonia-ammattikorkeakoulu, Espoon Lyömättömän Linjan Miehen Linja, Ihmisoikeusliiton Kitke! -hanke, Miessakit ry, Kalliolan Nuoret ry:n Poikien Talo, Väestöliitto, Sovinto ry ja Suomen Pakolaisapu ry.