”Den här klumpen har funnits redan länge i hjärtat och den blir bara större”, tietoa poijista, poikien haavoittuvaisuudesta ja avun hakemisesta sekä maskuliinisuudesta!

Ros-Marine Sällström teki viime vuonna Pro Gradun ”Den här klumpen har funnits redan länge i hjärtat och den blir bara större” pojista, poikien haavoittuvaisuudesta ja avun hakemisesta sekä maskuliinisuudesta haastatellen Poikien Talolla muutamia nuoria sekä työntekijöitä aiheesta. Lyhyesti alle tiivistettynä tutkimuksen keskeistä antia; 

Poikien rajallinen mahdollisuus osoittaa tunteitaan ja haavoittuvaisuuttaan johtaa siihen, että pojat voivat olla;

  • yksin ja eristettyjä
  • henkisesti ylikuormittuneita
  • väkivallan uhreja ja tekijöitä

Hegemoninen maskuliinisuus koetaan stressaavaksi ja rajoittavaksi ja tästä seuraa herkästi sosiaalista ja emotionaalista yksinäisyyttä. Tutkimuksen tulosten mukaan ihanteellinen mieskuva (hegemoninen maskuliinisuus) voi vaikuttaa haitallisesti poikien ja nuorten miesten identiteettiin ja emotionaaliseen kehitykseen. Pojat tarvitsevat turvallisia paikkoja pohtimaan kasvuaan ja tuoda esille haavoittuvaisuuttaan.

Tästä siis viikonlopuksi mielenkiintoista luettavaa. Hyödyllisen tiedon lisäksi saa sopivasti kielikylpyä toisella kotimaisella.

https://helda.helsinki.fi/bitstream/handle/10138/157855/Sallstrom_Social...