Poikien Talon aikataulu 14.–18.11.

Maanantai 14.11.
Yhteisötoiminta 15–28-vuotiaille klo 15:00–19:00

Yhteisötoiminta on kävijöille avointa, yhteisöllistä ja osallisuuteen perustuvaa toimintaa. Keskeistä on erityisesti yhdessä tekeminen, yhdessä jakaminen, vertaiskokemukset sekä läsnä olevat, turvalliset ja luotettavat aikuiset. Yhteisöllisessä toiminnassa huomioidaan jokaisen yksilölliset tarpeet osana yhteisöllistä toimintaa ja sen mahdollisuuksia.
Lisätietoa Johanilta: johan.pirttikangas@poikientalo.fi, p. 040 775 7466
 
SexInfo -seksuaalineuvonta klo 15:00–18:00
SexInfo-vastaanotolla voit jutella Poikien Talon työntekijän kanssa kaikenlaisista seksiin, seksuaalisuuteen, parisuhteisiin ja ulkonäköön liittyvistä kysymyksistä.
Ajanvaraus ja lisätietoa Tommilta: tommi.p.pesonen@poikientalo.fi, p. 040 779 9582
 
Tiistai 15.11.
Intercultural Evening klo 15:00–20:00

Poikien Talon Intercultural Evening -toimintaan ovat tervetulleita maahan muuttaneet, kaksikulttuurisissa perheissä kasvaneet sekä syntysuomalaiset 13–29-vuotiaat pojat ja nuoret miehet.
 
Toiminnan tarkoituksena on edistää erilaisista kulttuurisista lähtökohdista ja lähtömaista tulevien nuorten miesten kanssakäymistä, lisätä osallisuuden kokemuksia ja vahvistaa vuorovaikutustaitoja erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Tuemme kävijöitämme oman identiteetin rakentamisessa ja uusien ystävyyssuhteiden luomisessa.
 
Ensimmäisten kahden tunnin aikana voit harjoitella suomen kieltä sitä äidinkielenään puhuvien kävijöiden ja työntekijöiden kanssa, kerrata kielikursseilla käytyjä harjoituksia, sanastoa ja kielioppia sekä tutustua Suomeen ja paikalliseen elämään liittyviin kysymyksiin. Vastavuoroisesti voit opettaa oman äidinkielesi alkeita syntysuomalaisille nuorille. Kerran kuussa vierailemme kävijöitämme kiinnostavissa paikoissa, tutustumme uusiin urheilulajeihin ja nautimme taiteen antimista Helsingin keskeisissä kulttuurikohteissa. Toisinaan teemme ruokaa yhdessä ja toteutamme vuodenaikaan sopivia taidelähtöisiä projekteja.
Lisätietoa Kimmolta: kimmo.saastamoinen@poikientalo.fi,  p. 040 775 1549
 
Keskiviikko 16.11.
Yhteisötoiminta 10–28-vuotiaille klo 15:00–19:00

Yhteisötoiminta on kävijöille avointa, yhteisöllistä ja osallisuuteen perustuvaa toimintaa. Keskeistä on erityisesti yhdessä tekeminen, yhdessä jakaminen, vertaiskokemukset sekä läsnä olevat, turvalliset ja luotettavat aikuiset. Yhteisöllisessä toiminnassa huomioidaan jokaisen yksilölliset tarpeet osana yhteisöllistä toimintaa ja sen mahdollisuuksia.
Lisätietoa Kimmolta: kimmo.saastamoinen@poikientalo.fi, p. 040 775 1549
 
SexInfo -seksuaalineuvonta klo 15:00–18:00
SexInfo-vastaanotolla voit jutella Poikien Talon työntekijän kanssa kaikenlaisista seksiin, seksuaalisuuteen, parisuhteisiin ja ulkonäköön liittyvistä kysymyksistä.
Ajanvaraus ja lisätietoa Johanilta: johan.pirttikangas@poikientalo.fi, p. 040 775 7466.
 
Torstai 17.11.
II Maahanmuuttajamiestyön foorumi ammattilaisille ja opiskelijoille klo 9:00–15:30
Diakonia-ammattikorkeakoulu - Tila 332 (Kyläsaarenkuja 2, Helsinki)
 
Poikien Talo on järjestämässä tänäkin vuonna Maahanmuuttajamiestyön foorumia!

Maahan muuttaneiden miesten hyvinvointia, erilaisia elämäntilanteita ja niiden tukemista kartoittavassa foorumissa keskitytään tänä syksynä isyyteen ja sen näkyväksi tekemiseen eri palveluissa. Tilaisuudessa esitettävissä puheenvuoroissa, paneelikeskustelussa ja osallistujat mukaan ottavissa työpajoissa käsitellään teemaan liittyviä keskeisiä kysymyksiä, haasteita ja kasvukokemuksia eri näkökulmista. Ääneen pääsevät maahan muuttaneiden isien lisäksi heitä omassa työssään kohtaavat asiantuntijat.

II Maahanmuuttajamiestyön foorumin tarkoitus on tuoda esiin positiivisia esimerkkejä ja maahan muuttaneiden ihmisten elämiin sisältyvää mahdollisuuksien kirjoa. Kansainvälisen pakolaistilanteen ja kansainvälisen suojelun piirissä olevien ihmisten vastaanottamisen vuoksi on kuitenkin välttämätöntä myös tarkastella omia palveluita ja työmuotoja kriittisesti ja rakentavasti.

Isyys ja yleisesti perhe-elämä ja ihmissuhteet ovat erityisen haavoittuvassa asemassa muuttoliikkeen seurauksena. Pienillä siirroilla ja asiakkaiden aidolla kohtaamisella voidaan edistää onnistuneen kotoutumisen ennustetta monen isän ja perheen kohdalla. Diakonia-ammattikorkeakoulun tiloissa ja oppilaitoksen kanssa yhteistyössä järjestettävä tilaisuus on avoin foorumi näiden kokemusten ja kehittämisideoiden jakamiselle.

Järjestötoimijoiden muodostaman Maahanmuuttajamiestyön verkoston tavoitteena on tehdä tunnetuksi maahan muuttaneiden miesten kokemuksia, elämää ja haasteita. Verkosto kokoaa yhteen maahan muuttaneiden miesten kanssa työtä tekeviä tahoja jakamaan kokemuksia, haasteita ja hyviä käytäntöjä, jotta maahan muuttaneet miehet tulisivat entistä paremmin kohdatuiksi ja kuulluiksi suomalaisen hyvinvointipolitiikan suunnittelussa.

Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille, opettajille ja ammattilaisille, mutta myös muissa ympäristöissä maahan muuttaneita asiakkaita kohtaaville työntekijöille ja yleisesti aiheesta kiinnostuneille. Tilaisuus on maksuton ja sisältää kahvitarjoilun.

Ilmoittautumiset maanantaihin 14.11. mennessä: kostas@lyomatonlinja.fi.

Liikkeelle! -ryhmä klo 16:00–18:00
Oletko 13–17-vuotias poika? Haluaisitko kokeilla ja saada jotain lisää omaan elämääsi mutta lähteminen tai aloittaminen on vaikeaa? Liikkeelle! -ryhmässä, toisistamme voimaa saaden, lähdetään tutustumaan erilaisiin asioihin liikunnan muodossa. Tarjolla hieman välipalaa ennen liikkeelle lähtöä. Saavu Poikien Talolle klo 16 mennessä!
Lisätietoa Johanilta: johan.pirttikangas@poikientalo.fi, p. 040 775 7466.
 
Perjantai 18.11.
Poikien Talon lautapeli-ilta klo 15:00–20:00

Poikien Talolla laskeudutaan lempeästi viikonloppuun ja pelataan lautapelejä perjantaisin klo 15:00–20:00. Kokkaamme yhdessä pientä naposteltavaa ja vietämme mukavaa iltaa pelaillen lautapelejä turvallisessa ympäristössä. Huom.! Tällä viikolla lautapelejä pelataan suljetussa ryhmässä. Seuraava kaikille avoin lautapeli-ilta järjestetään perjantaina 2.12.
Lisätietoa Poikien Talolta: poikientalo@poikientalo.fi, p. 040 775 1748