Poikien Talon aikataulu 13.–17.2.

Poikien Talo on muuttanut tammi- ja helmikuun ajaksi Kalliolan Setlementtitalolle (Sturenkatu 11), missä järjestämme toimintaamme maaliskuun vaihteessa tapahtuvaan seuraavaan muuttoomme saakka. Muuttuneesta sijainnistamme huolimatta Poikien Talo pysyy uskollisena kävijöilleen ja vaalii talon säilymistä turvallisena ja syrjinnästä vapaana paikkana, jossa jokaisella pojalla, miehellä ja sellaiseksi itsensä kokevalla on lupa olla oma itsensä. Kaikissa ryhmissämme on läsnä ohjaajia, joiden puoleen voi kääntyä ja joiden kanssa viettää aikaa.
 
Älä pelkää, jos väliaikainen sijaintimme tuntuu ympäristönä vieraalta! Alapuolelta löydät ohjeet Poikien Talolle saapumiseen, minkä lisäksi voit soittaa kunkin ryhmän yhteyshenkilönä toimivalle ohjaajalle.
 
1. Tule Kalliolan Setlementtitalolle (Sturenkatu 11). Lähimmät bussipysäkkimme ovat Porvoonkatu ja Diakoniapuisto. Raitiovaunuista 1, 3 ja 8 saapuvat muutaman korttelin päähän.
2. Astu rohkeasti Setlementtitalon pääovista sisään. Pääoven tunnistat Poikien Talon kyltistä.
3. Aulassa näet Poikien Talon roll-up-mainoksen ja sen vieressä rappuset. Kävele rappuset alakertaan.
4. Astu sisään, vaihda kuulumiset tuttujen Poikien Talon tyyppien kanssa ja nauti olostasi.

 

Maanantai 13.2.
Our Monday Adventures 15:00–19:00
Maanantaisin helmikuun loppuun saakka järjestettävä Our Monday Adventrues on uusi, tilapäinen Poikien Talon toimintamuoto. Matalan kynnyksellä periaatteella toteutettavan ryhmätoiminnan sisällöstä päättävät osallistujat itse. Edellisinä maanantaina on vierailtu yhdessä muun muassa Tropicarion matelija- ja käärmetalossa ja Helsingin eri nähtävyyksissä.
 
Tavataan Poikien Talolla klo 15, lähdetään matkaan klo 16 ja perille palataan viimeistään klo 19. Toivomme ilmoittautumista etukäteen, sillä paikkoja on jokaisella kerralla rajoitetusti. Seuraavan viikon ohjelma julkistetaan nettisivullamme jälleen ensi perjantaina.
 
Maanantaina 13.2. käydään vierailulla Seurasaaressa katsomassa vanhoja asuintaloja ja nauttimassa talvisesta säästä.
Lisätietoja Marshilta ([email protected], p. 040 177 9622) ja Vililtä ([email protected], p. 046 8507590).
 
*
Our Monday Adventures is a new temporary activity being offered here, at Poikien Talo. This low-threshold program has been built by the participants as they have suggested different activities, or adventures we could do together every Monday. Past examples include going bowling, visiting the Tropicario reptile zoo and our past Monday’s city tour where we walked to different interesting places around Helsinki.
 
Reserving a spot through text, phone call or email is required as spots are limited. The next week’s adventure will be announced on Friday afternoons via our Facebook page.
 
Meeting Time on Mondays: 15:00
Departure Time: 16:00
Ending Time: 17:00-19:00 depending on the activity.
Meeting place: Kalliola Setlementitalo (Sturenkatu 11, Helsinki)
 
On Monday next week 13.2.2017 Our Monday Adventures will travel to Seurasaari to take in the sights and enjoy the fresh air together.
If you are interested in joining please feel free to contact Marsh Cooper, p. 0401779622 ([email protected]) or Vili Saarnio, p. 046 8507590 ([email protected]).
 

Tiistai 14.2.
Intercultural Evening: Ystävänpäivä klo 15:00–19:00

Poikien Talon Intercultural Evening -toimintaan ovat tervetulleita maahan muuttaneet, kaksikulttuurisissa perheissä kasvaneet sekä syntysuomalaiset 13–29-vuotiaat pojat ja nuoret miehet.
 
Toiminnan tarkoituksena on edistää erilaisista kulttuurisista lähtökohdista ja lähtömaista tulevien nuorten miesten kanssakäymistä, lisätä osallisuuden kokemuksia ja vahvistaa vuorovaikutustaitoja erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Tuemme kävijöitämme oman identiteetin rakentamisessa ja uusien ystävyyssuhteiden luomisessa.
 
Ensimmäisten kahden tunnin aikana voit harjoitella suomen kieltä sitä äidinkielenään puhuvien kävijöiden ja työntekijöiden kanssa, kerrata kielikursseilla käytyjä harjoituksia, sanastoa ja kielioppia sekä tutustua Suomeen ja paikalliseen elämään liittyviin kysymyksiin. Vastavuoroisesti voit opettaa oman äidinkielesi alkeita syntysuomalaisille nuorille. Kerran kuussa vierailemme kävijöitämme kiinnostavissa paikoissa, tutustumme uusiin urheilulajeihin ja nautimme taiteen antimista Helsingin keskeisissä kulttuurikohteissa. Toisinaan teemme ruokaa yhdessä ja toteutamme vuodenaikaan sopivia taidelähtöisiä projekteja.
 
Tänä tiistaina vietämme yhdessä ystävänpäivää lähtömaistamme, kielestä ja kulttuurista välittämättä. Tervetuloa syömään hyvin ja nauttimaan yhdessä olemisesta Setlementtitalolle klo 15 alkaen!
Lisätietoa Kimmolta: [email protected],  p. 040 775 1549
 
Keskiviikko 15.2.
Yhteisötoiminta 10-28-vuotiaille klo 15:00–19:00

Yhteisötoiminta on kävijöille avointa, rentoa, yhteisöllistä ja osallisuuteen perustuvaa toimintaa. Keskeistä on erityisesti yhdessä tekeminen, jakaminen, vertaiskokemukset sekä läsnä olevat, turvalliset ja luotettavat aikuiset. Yhteisöllisessä toiminnassa huomioidaan jokaisen yksilölliset tarpeet osana yhteisöllistä toimintaa ja sen mahdollisuuksia.
 
Lisätietoja Kimmolta: kimmo.saas[email protected], p. 040 775 1549
 
Torstai 16.2.
Liikkeelle! -ryhmä torstaisin klo 16:00–18:00

Oletko 13–17-vuotias poika? Haluaisitko kokeilla ja saada jotain lisää omaan elämääsi, mutta lähteminen tai aloittaminen on vaikeaa? Liikkeelle! -ryhmässä, toisistamme voimaa saaden, lähdetään tutustumaan erilaisiin asioihin liikunnan muodossa joka torstai klo 16–18.
 
Ryhmän ohjelma vaihtelee viikoittain ja osallistujien toiveiden mukaan. Ohjelmassa ja lajivalinnoissa keskitytään omalla tahdilla etenemiseen ja kokemuksellisuuteen kilpailuhenkisyyden ja suorituskeskeisyyden sijaan. Toiminta on maksutonta.
 
Tällä viikolla mennään yhdessä Myllypuron Liikuntamyllyyn. Liikkeelle lähdetään torstaisin Kalliolan Setlementtitalon (Sturenkatu 11, 00510 Helsinki) aulasta klo 16.
 
Lisätietoa Johanilta: [email protected], p. 040 775 7466