Poikien Talon aikataulu 6.–10.2.

Poikien Talo on muuttanut tammi- ja helmikuun ajaksi Kalliolan Setlementtitalolle (Sturenkatu 11), missä järjestämme toimintaamme maaliskuun vaihteessa tapahtuvaan seuraavaan muuttoomme saakka. Muuttuneesta sijainnistamme huolimatta Poikien Talo pysyy uskollisena kävijöilleen ja vaalii talon säilymistä turvallisena ja syrjinnästä vapaana paikkana, jossa jokaisella pojalla, miehellä ja sellaiseksi itsensä kokevalla on lupa olla oma itsensä. Kaikissa ryhmissämme on läsnä ohjaajia, joiden puoleen voi kääntyä ja joiden kanssa viettää aikaa.
 
Älä pelkää, jos väliaikainen sijaintimme tuntuu ympäristönä vieraalta! Alapuolelta löydät ohjeet Poikien Talolle saapumiseen, minkä lisäksi voit soittaa kunkin ryhmän yhteyshenkilönä toimivalle ohjaajalle.
 
1. Tule Kalliolan Setlementtitalolle (Sturenkatu 11). Lähimmät bussipysäkkimme ovat Porvoonkatu ja Diakoniapuisto. Raitiovaunuista 1, 3 ja 8 saapuvat muutaman korttelin päähän.
2. Astu rohkeasti Setlementtitalon pääovista sisään. Pääoven tunnistat Poikien Talon kyltistä.
3. Aulassa näet Poikien Talon roll-up-mainoksen ja sen vieressä rappuset. Kävele rappuset alakertaan.
4. Astu sisään, vaihda kuulumiset tuttujen Poikien Talon tyyppien kanssa ja nauti olostasi.

 

Tiistai 7.2.
Intercultural Evening klo 15:00–19:00

Poikien Talon Intercultural Evening -toimintaan ovat tervetulleita maahan muuttaneet, kaksikulttuurisissa perheissä kasvaneet sekä syntysuomalaiset 13–29-vuotiaat pojat ja nuoret miehet.
 
Toiminnan tarkoituksena on edistää erilaisista kulttuurisista lähtökohdista ja lähtömaista tulevien nuorten miesten kanssakäymistä, lisätä osallisuuden kokemuksia ja vahvistaa vuorovaikutustaitoja erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Tuemme kävijöitämme oman identiteetin rakentamisessa ja uusien ystävyyssuhteiden luomisessa.
 
Ensimmäisten kahden tunnin aikana voit harjoitella suomen kieltä sitä äidinkielenään puhuvien kävijöiden ja työntekijöiden kanssa, kerrata kielikursseilla käytyjä harjoituksia, sanastoa ja kielioppia sekä tutustua Suomeen ja paikalliseen elämään liittyviin kysymyksiin. Vastavuoroisesti voit opettaa oman äidinkielesi alkeita syntysuomalaisille nuorille. Kerran kuussa vierailemme kävijöitämme kiinnostavissa paikoissa, tutustumme uusiin urheilulajeihin ja nautimme taiteen antimista Helsingin keskeisissä kulttuurikohteissa. Toisinaan teemme ruokaa yhdessä ja toteutamme vuodenaikaan sopivia taidelähtöisiä projekteja.
 
6.2. vietettävän saamelaisten kansallispäivän huomioiden käsittelemme tällä kerralla alkuperäiskansojen asemaa eri maissa.
Lisätietoa Kimmolta: [email protected],  p. 040 775 1549
 
Keskiviikko 8.2.
Yhteisötoiminta 10-28-vuotiaille klo 15:00–19:00

Yhteisötoiminta on kävijöille avointa, rentoa, yhteisöllistä ja osallisuuteen perustuvaa toimintaa. Keskeistä on erityisesti yhdessä tekeminen, jakaminen, vertaiskokemukset sekä läsnä olevat, turvalliset ja luotettavat aikuiset. Yhteisöllisessä toiminnassa huomioidaan jokaisen yksilölliset tarpeet osana yhteisöllistä toimintaa ja sen mahdollisuuksia.
 
Kuukauden ensimmäisen kokonaisen viikon perinnettä noudattaen teemme tänä keskiviikkona yhdessä ruokaa illan päätteeksi!
Lisätietoja Kimmolta: [email protected], p. 040 775 1549
 
Torstai 9.2.
Liikkeelle! -ryhmä torstaisin klo 16:00–18:00

Oletko 13–17-vuotias poika? Haluaisitko kokeilla ja saada jotain lisää omaan elämääsi, mutta lähteminen tai aloittaminen on vaikeaa? Liikkeelle! -ryhmässä, toisistamme voimaa saaden, lähdetään tutustumaan erilaisiin asioihin liikunnan muodossa joka torstai klo 16–18.
 
Ryhmän ohjelma vaihtelee viikoittain ja osallistujien toiveiden mukaan. Ohjelmassa ja lajivalinnoissa keskitytään omalla tahdilla etenemiseen ja kokemuksellisuuteen kilpailuhenkisyyden ja suorituskeskeisyyden sijaan. Toiminta on maksutonta.
 
Tällä viikolla mennään yhdessä Myllypuron Liikuntamyllyyn. Liikkeelle lähdetään torstaisin Kalliolan Setlementtitalon (Sturenkatu 11, 00510 Helsinki) aulasta klo 16.
 
Lisätietoa Johanilta: [email protected], p. 040 775 7466