Poikien Talon aikataulu 20.–24.3.

Poikien Talon muutto on valmistunut ja saamme toimintamme vihdoin käyntiin!
 
Viime viikolla vietimme kevään ensimmäistä kertaa 10–28-vuotiaat pojat ja nuoret miehet tervetulleiksi toivottavaa Avoimen yhteisötoiminnan iltaa, ja tulevana keskiviikkona jatkamme samoissa merkeissä kuin viimeksi: rentoutumalla, pelaamalla, taiteilemalla, suunnittelemalla tulevaa toimintaa ja mikäli muuton jäljiltä on yhä paketteja avaamatta, huonekaluja kasaamatta tai Lundian kirjahyllyjä kunnostamatta, saa niihin tarttua oman kiinnostuksen mukaan.
 
Tiistaina 21.3. jatkaa pienen tauon jälkeen toimintaansa Intercultural Evening, johon ovat lämpimästi tervetulleita erityisesti maahan muuttaneet ja pakolaistaustaiset 13-28-vuotiaat pojat ja  nuoret miehet syntysuomalaisia kävijöitämme unohtamatta. Alkavalla viikolla vietetään rasisminvastaista viikkoa ja samaisena päivänä kansainvälistä rasisminvastaista päivää, joten mikä olisikaan parempi ajankohta kevään toiminnan ensimmäiselle kerralle! Aloitamme klo 15 tutustumisen merkeissä. Ovet suljemme klo 19.
 
Torstain Liikkeelle-ryhmä lähtee perinteisesti liikkeelle klo 16, jota ennen on tarjolla hieman välipalaa.
 
Sijaitsemme nykyään Sörnäisten ja Kalasataman välimaastossa osoitteessa Sörnäisten rantatie 31. Naapurissa sijaitsee nuorten toimintakeskus Happi ja tien toisella puolella Suvilahden Kattilahalli. Rakennuksessa on käynnissä julkisivuremontti ja sisäänkäyntimme on vielä hetken muovipressun peitossa. Saapuessasi oikeaan osoitteeseen soita alaovella summeria, odota oven avautumista ja kulje portaita 2. kerrokseen tai käytä hissiä.
 
Löydät käynnissä olevien / käynnistyvien toimintamuotojemme tarkemmat kuvaukset ja vastuuohjaajien yhteystiedot alapuolelta!
 
 
Tiistai 21.3.
Intercultural Evening klo 15:00–19:00
Poikien Talon Intercultural Evening -toimintaan ovat tervetulleita maahan muuttaneet, kaksikulttuurisissa perheissä kasvaneet sekä syntysuomalaiset 13–28-vuotiaat pojat ja nuoret miehet.
 
Toiminnan tarkoituksena on edistää erilaisista kulttuurisista lähtökohdista ja lähtömaista tulevien nuorten miesten kanssakäymistä, lisätä osallisuuden kokemuksia ja vahvistaa vuorovaikutustaitoja erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Tuemme kävijöitämme oman identiteetin rakentamisessa ja uusien ystävyyssuhteiden luomisessa.
 
Ensimmäisten kahden tunnin aikana voit harjoitella suomen kieltä sitä äidinkielenään puhuvien kävijöiden ja työntekijöiden kanssa, kerrata kielikursseilla käytyjä harjoituksia, sanastoa ja kielioppia sekä tutustua Suomeen ja paikalliseen elämään liittyviin kysymyksiin. Vastavuoroisesti voit opettaa oman äidinkielesi alkeita syntysuomalaisille nuorille. Kerran kuussa vierailemme kävijöitämme kiinnostavissa paikoissa, tutustumme uusiin urheilulajeihin ja nautimme taiteen antimista Helsingin keskeisissä kulttuurikohteissa. Toisinaan teemme ruokaa yhdessä ja toteutamme vuodenaikaan sopivia taidelähtöisiä projekteja.
 
Lisätietoa Kimmolta: [email protected],  p. 040 775 1549
 
Keskiviikko 22.3.
Yhteisötoiminta 10–28-vuotiaille klo 15:00–19:00
Yhteisötoiminta on kävijöille avointa, rentoa, yhteisöllistä ja osallisuuteen perustuvaa toimintaa. Keskeistä on erityisesti yhdessä tekeminen, jakaminen, vertaiskokemukset sekä läsnä olevat, turvalliset ja luotettavat aikuiset. Yhteisöllisessä toiminnassa huomioidaan jokaisen yksilölliset tarpeet osana yhteisöllistä toimintaa ja sen mahdollisuuksia.
 
Lisätietoja Marshilta: [email protected], p. 040 177 9622
 
Torstai 23.3.
Liikkeelle! -ryhmä klo 16:00–18:00

Oletko 13–17-vuotias poika? Haluaisitko kokeilla ja saada jotain lisää omaan elämääsi, mutta lähteminen tai aloittaminen on vaikeaa? Liikkeelle! -ryhmässä, toisistamme voimaa saaden, lähdetään tutustumaan erilaisiin asioihin liikunnan muodossa joka torstai klo 16–18.
 
Ryhmän ohjelma vaihtelee viikoittain ja osallistujien toiveiden mukaan. Ohjelmassa ja lajivalinnoissa keskitytään omalla tahdilla etenemiseen ja kokemuksellisuuteen kilpailuhenkisyyden ja suorituskeskeisyyden sijaan. Toiminta on maksutonta.
 
Lisätietoa Johanilta: [email protected], p. 040 775 7466