Poikien Talon aikataulu 3.–7.4.

Kunnallisvaalien ennakkoäänestyksen käynnistyttyä ja varsinaisen vaalipäivän lähestyessä saamme maanantain yhteisötoiminnan vieraiksi ehdokkaita eri puolueista. Tervetuloa tenttaamaan! Tiistain Intercultural Evening -toiminnassa hypätään hetkeksi afganistanilaiseen keittiöön toisiimme tutustumisen ja yhdessä olemisen ohella. Keskiviikon yhteisötoiminnassa valmistetaan kuun ensimmäisen viikon perinteitä kunnioittaen kolmen ruokalajin illallinen, ja tekemistä riittää takuulla jokaiselle. Torstain Liikkeelle-ryhmä lähtee matkaan päivän sään mukaan.
 
Sijaitsemme nykyään Sörnäisten ja Kalasataman välimaastossa osoitteessa Sörnäisten rantatie 31 A. Naapurissa sijaitsee nuorten toimintakeskus Happi ja tien toisella puolella Suvilahden Kattilahalli. Rakennuksessa on käynnissä julkisivuremontti ja sisäänkäyntimme on vielä hetken muovipressun peitossa. Saapuessasi oikeaan osoitteeseen soita alaovella summeria, odota oven avautumista ja kulje portaita 2. kerrokseen tai käytä hissiä.
 
Löydät käynnissä olevien ja käynnistyvien toimintamuotojemme tarkemmat kuvaukset ja vastuuohjaajien yhteystiedot alapuolelta!
 
Maanantai 3.4.
Yhteisötoiminta 15–28-vuotiaille klo 15:00–19:00

Yhteisötoiminta on kävijöille avointa, rentoa, yhteisöllistä ja osallisuuteen perustuvaa toimintaa. Keskeistä on erityisesti yhdessä tekeminen, jakaminen, vertaiskokemukset sekä läsnä olevat, turvalliset ja luotettavat aikuiset. Yhteisöllisessä toiminnassa huomioidaan jokaisen yksilölliset tarpeet osana yhteisöllistä toimintaa ja sen mahdollisuuksia.
Kunnallisvaalien lähestyessä saamme vieraaksemme eri puolueiden ehdokkaita, joilta voi tentata arvoja, vaalilupauksia ja keskeisiä tavoitteitaan klo 16–17.
 
Lisätietoja Marshilta: [email protected], p. 040 177 9622
 
Tiistai 4.4.
Intercultural Evening klo 15:00–19:00

Poikien Talon Intercultural Evening -toimintaan ovat tervetulleita maahan muuttaneet, kaksikulttuurisissa perheissä kasvaneet sekä syntysuomalaiset 13–28-vuotiaat pojat ja nuoret miehet.
 
Toiminnan tarkoituksena on edistää erilaisista kulttuurisista lähtökohdista ja lähtömaista tulevien nuorten miesten kanssakäymistä, lisätä osallisuuden kokemuksia ja vahvistaa vuorovaikutustaitoja erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Tuemme kävijöitämme oman identiteetin rakentamisessa ja uusien ystävyyssuhteiden luomisessa.
 
Ensimmäisten kahden tunnin aikana voit harjoitella suomen kieltä sitä äidinkielenään puhuvien kävijöiden ja työntekijöiden kanssa, kerrata kielikursseilla käytyjä harjoituksia, sanastoa ja kielioppia sekä tutustua Suomeen ja paikalliseen elämään liittyviin kysymyksiin. Vastavuoroisesti voit opettaa oman äidinkielesi alkeita syntysuomalaisille nuorille. Kerran kuussa vierailemme kävijöitämme kiinnostavissa paikoissa, tutustumme uusiin urheilulajeihin ja nautimme taiteen antimista Helsingin keskeisissä kulttuurikohteissa. Toisinaan teemme ruokaa yhdessä ja toteutamme vuodenaikaan sopivia taidelähtöisiä projekteja.
Tämän tiistain Intercultural Evening -toiminnassa hypätään hetkeksi afganistanilaiseen keittiöön valmistaessamme illan päätteeksi yhteisen aterian.
 
Lisätietoa Kimmolta: [email protected],  p. 040 775 1549
 
Keskiviikko 5.4.
Yhteisötoiminta 10–28-vuotiaille klo 15:00–19:00

Yhteisötoiminta on kävijöille avointa, rentoa, yhteisöllistä ja osallisuuteen perustuvaa toimintaa. Keskeistä on erityisesti yhdessä tekeminen, jakaminen, vertaiskokemukset sekä läsnä olevat, turvalliset ja luotettavat aikuiset. Yhteisöllisessä toiminnassa huomioidaan jokaisen yksilölliset tarpeet osana yhteisöllistä toimintaa ja sen mahdollisuuksia.
 
Lisätietoja Marshilta: [email protected], p. 040 177 9622
 
Torstai 6.4.
Liikkeelle! -ryhmä klo 16:00–18:00

Oletko 13–17-vuotias poika? Haluaisitko kokeilla ja saada jotain lisää omaan elämääsi, mutta lähteminen tai aloittaminen on vaikeaa? Liikkeelle! -ryhmässä, toisistamme voimaa saaden, lähdetään tutustumaan erilaisiin asioihin liikunnan muodossa joka torstai klo 16–18.
 
Ryhmän ohjelma vaihtelee viikoittain ja osallistujien toiveiden mukaan. Ohjelmassa ja lajivalinnoissa keskitytään omalla tahdilla etenemiseen ja kokemuksellisuuteen kilpailuhenkisyyden ja suorituskeskeisyyden sijaan. Toiminta on maksutonta.
 
Lisätietoa Johanilta: [email protected], p. 040 775 7466