Maahanmuuttajamiestyö. Nyt. 4.5.2017

Torstaina 4.5.2017 | Klo 13 – 16
Poikien Talo | Sörnäisten rantatie 31 A (2. kerros) | Helsinki

Maahanmuuttajamiestyön verkosto toivottaa sinut tervetulleeksi tapahtumaansa, jossa tehdään kotimaankatsaus maahan muuttaneita poikia ja miehiä tukeviin palveluihin ja niiden ajankohtaisiin kuulumisiin.

Tilaisuus järjestetään Helsingin Poikien Talolla (Sörnäisten rantatie 31 A) torstaina 4. toukokuuta klo 13-16.

Tapahtuman avauskeskustelun tavoitteena on lisätä ymmärrystä tämänhetkisestä palveluntarpeesta ja tarjonnasta, kansainvälisen suojelun perusteella maassa asuvien ihmisten kotoutumisen erityiskysymyksistä, maassa pidempään asuneiden miesten aktivoimisesta ja osallistamisesta sekä muista päivänpolttavista teemoista.

Maahanmuuttajamiestyö. Nyt. tuo yhteen eri alojen työntekijöitä ja kokoaa ajankohtaista tietoa pääkaupunkiseudulla ja valtakunnallisesti tehtävästä maahanmuuttajatyöstä. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille, viranomaisille, järjestötoimijoille, opettajille ja ammattilaisille, mutta myös muissa ympäristöissä maahan muuttaneita asiakkaita kohtaaville työntekijöille sekä itse maahan muuttaneille nuorille ja vanhemmille miehille heidän läheisiään unohtamatta.

Tilaisuudessa voi tutustua eri järjestöjen tekemään työhön pysähtymällä esittelypisteelle tai osallistumalla työpajoihin, joiden sisältö vaihtelee järjestökohtaisesti. Toimintaansa esittelevät muun muassa Miehen Linja ja Lyömätön Linja Espoossa, Miessakit ry:n Vieraasta Veljeksi, Monik ry, Suomen Pakolaisavun Kurvi-projekti, Poikien Talo, Kalliolan Nuorten SOPU -hanke, Suomen Diakoniaopiston Sovinnon kampus ja Väestöliitton Poikien Puhelin.

Järjestötoimijoiden muodostaman Maahanmuuttajamiestyön verkoston tavoitteena on tehdä tunnetuksi maahan muuttaneiden miesten kokemuksia, elämää ja haasteita. Verkosto kokoaa yhteen maahan muuttaneiden miesten kanssa työtä tekeviä tahoja jakamaan kokemuksia, haasteita ja hyviä käytäntöjä.

Verkoston tavoitteena on, että maahan muuttaneet miehet tulisivat entistä paremmin kohdatuiksi ja kuulluiksi suomalaisen hyvinvointipolitiikan suunnittelussa. Kevätpäivien lisäksi verkosto järjestää vuosittain Maahanmuuttajamiestyön foorumin, jossa syvennytään maahan muuttaneiden miesten elämien osa-alueisiin asiantuntijapuheenvuorojen ja työpajojen kautta.

Tilaisuus on maksuton ja avoin.

Kahvitarjoilun vuoksi toivomme ilmoittautumista keskiviikkoon 3.5. mennessä: [email protected].