Mutta mitä tapahtuu Poikien Talolla 24.4-28.4?

Vappu lähestyy ja ensi viikolla Poikien Talo jälleen normaalisti auki. Yhteisötoiminnassa käynnissä mielenkiintoisia juttuja ja Neppisautorata projekti käynnistyy Johanin johdolla. Perjantaina on kaikille ammattilaisille ja toiminnasta kiinnostuneille ammattilaisten avoimet ovet. Tervetuloa siis jälleen ensi viikolla Poikien Talolle. Ota meihin päin yhteyttä, jos Poikien Talon toiminta kiinnostaa tai kokisit, että voisimme olla sinulle tueksi.

Sijaitsemme nykyään Sörnäisten ja Kalasataman välimaastossa osoitteessa Sörnäisten rantatie 31 A. Nuorten toimintakeskus Hapen tiloissa ja tien toisella puolella Suvilahden Kattilahalli. Rakennuksessa on käynnissä julkisivuremontti ja sisäänkäyntimme on vielä hetken muovipressun peitossa. Saapuessasi oikeaan osoitteeseen soita alaovella summeria, odota oven avautumista ja kulje portaita 2. kerrokseen tai käytä hissiä.

Löydät käynnissä olevien ja käynnistyvien toimintamuotojemme tarkemmat kuvaukset ja vastuuohjaajien yhteystiedot alapuolelta!

 

Maanantai 24.4.

Yhteisötoiminta 15–28-vuotiaille klo 15:00–19:00

Yhteisötoiminta on kävijöille avointa, rentoa, yhteisöllistä ja osallisuuteen perustuvaa toimintaa. Keskeistä on erityisesti yhdessä tekeminen, jakaminen, vertaiskokemukset sekä läsnä olevat, turvalliset ja luotettavat aikuiset. Yhteisöllisessä toiminnassa huomioidaan jokaisen yksilölliset tarpeet osana yhteisöllistä toimintaa ja sen mahdollisuuksia.

Lisätietoja Marshilta: marsh.cooper@poikientalo.fi, p. 040 177 9622

 

Tiistai 25.4.

 Intercultural Evening klo 15:00–19:00

Poikien Talon Intercultural Evening -toimintaan ovat tervetulleita maahan muuttaneet, kaksikulttuurisissa perheissä kasvaneet sekä syntysuomalaiset 13–28-vuotiaat pojat ja nuoret miehet.

 

Toiminnan tarkoituksena on edistää erilaisista kulttuurisista lähtökohdista ja lähtömaista tulevien nuorten miesten kanssakäymistä, lisätä osallisuuden kokemuksia ja vahvistaa vuorovaikutustaitoja erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Tuemme kävijöitämme oman identiteetin rakentamisessa ja uusien ystävyyssuhteiden luomisessa.

 

Ensimmäisten kahden tunnin aikana voit harjoitella suomen kieltä sitä äidinkielenään puhuvien kävijöiden ja työntekijöiden kanssa, kerrata kielikursseilla käytyjä harjoituksia, sanastoa ja kielioppia sekä tutustua Suomeen ja paikalliseen elämään liittyviin kysymyksiin. Vastavuoroisesti voit opettaa oman äidinkielesi alkeita syntysuomalaisille nuorille. Kerran kuussa vierailemme kävijöitämme kiinnostavissa paikoissa, tutustumme uusiin urheilulajeihin ja nautimme taiteen antimista Helsingin keskeisissä kulttuurikohteissa. Toisinaan teemme ruokaa yhdessä ja toteutamme vuodenaikaan sopivia taidelähtöisiä projekteja. 

Lisätietoa Kimmolta: kimmo.saastamoinen@poikientalo.fi,  p. 040 775 1549

 

Keskiviikko 26.4.

 Yhteisötoiminta 10–28-vuotiaille klo 15:00–19:00

Yhteisötoiminta on kävijöille avointa, rentoa, yhteisöllistä ja osallisuuteen perustuvaa toimintaa. Keskeistä on erityisesti yhdessä tekeminen, jakaminen, vertaiskokemukset sekä läsnä olevat, turvalliset ja luotettavat aikuiset. Yhteisöllisessä toiminnassa huomioidaan jokaisen yksilölliset tarpeet osana yhteisöllistä toimintaa ja sen mahdollisuuksia.

 

 Lisätietoja Marshilta: marsh.cooper@poikientalo.fi, p. 040 177 9622

 

Torstai 27.4.

 Liikkeelle! -ryhmä klo 16:00–18:00

Oletko 13–17-vuotias poika? Haluaisitko kokeilla ja saada jotain lisää omaan elämääsi, mutta lähteminen tai aloittaminen on vaikeaa? Liikkeelle! -ryhmässä, toisistamme voimaa saaden, lähdetään tutustumaan erilaisiin asioihin liikunnan muodossa joka torstai klo 16–18. Tällä kertaa toimimme Neppisautorata projektin parissa.

 

Lisätietoa Johanilta: johan.pirttikangas@poikientalo.fi, p. 040 775 7466

 

Perjantai 28.4. Ammattilaisten avoimet ovet klo 12-15

Tervetuloa kuulemaan, millaista työtä teemme ja millaisia yksilö- ja ryhmämuotoisia toimintoja meillä on käynnissä. Suunnitellaan yhdessä tulevaa yhteistyötä ja vaihdetaan ajatuksia. Lähestyvän vapun kunniaksi tarjolla on munkkeja ja simaa.

Ilmoittautumiset ja lisätietoja: poikientalo@poikientalo.fi