Poikien Talon aikataulu 1.–5.5.

Kevät taittuu jo toukokuuksi! Kuukauden ensimmäisen viikon perinteitä noudattaen teemme tiistai-illan Intercultural Evening-toiminnassa ja keskiviikon yhteisötoiminnassa yhdessä ruokaa. Reseptit ja menut selviävät saapumalla paikalle hyvissä ajoin!
 
Sijaitsemme nykyään Sörnäisten ja Kalasataman välimaastossa osoitteessa Sörnäisten rantatie 31 A. Nuorten toimintakeskus Hapen tiloissa ja tien toisella puolella Suvilahden Kattilahalli. Rakennuksessa on käynnissä julkisivuremontti ja sisäänkäyntimme on vielä hetken muovipressun peitossa. Saapuessasi oikeaan osoitteeseen soita alaovella summeria, odota oven avautumista ja kulje portaita 2. kerrokseen tai käytä hissiä.
 
Löydät käynnissä olevien ja käynnistyvien toimintamuotojemme tarkemmat kuvaukset ja vastuuohjaajien yhteystiedot alapuolelta.
 
Maanantai 1.5.
Hyvää vappua! Valitettavasti Poikien Talon ovet ovat suljettuina. Tervetuloa uudestaan tiistaina!
 
Tiistai 2.5.
Intercultural Evening klo 15:00–19:00
Poikien Talon Intercultural Evening -toimintaan ovat tervetulleita maahan muuttaneet, kaksikulttuurisissa perheissä kasvaneet sekä syntysuomalaiset 13–28-vuotiaat pojat ja nuoret miehet.
 
Toiminnan tarkoituksena on edistää erilaisista kulttuurisista lähtökohdista ja lähtömaista tulevien nuorten miesten kanssakäymistä, lisätä osallisuuden kokemuksia ja vahvistaa vuorovaikutustaitoja erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Tuemme kävijöitämme oman identiteetin rakentamisessa ja uusien ystävyyssuhteiden luomisessa.
 
Ensimmäisten kahden tunnin aikana voit harjoitella suomen kieltä sitä äidinkielenään puhuvien kävijöiden ja työntekijöiden kanssa, kerrata kielikursseilla käytyjä harjoituksia, sanastoa ja kielioppia sekä tutustua Suomeen ja paikalliseen elämään liittyviin kysymyksiin. Vastavuoroisesti voit opettaa oman äidinkielesi alkeita syntysuomalaisille nuorille. Kerran kuussa vierailemme kävijöitämme kiinnostavissa paikoissa, tutustumme uusiin urheilulajeihin ja nautimme taiteen antimista Helsingin keskeisissä kulttuurikohteissa. Toisinaan teemme ruokaa yhdessä ja toteutamme vuodenaikaan sopivia taidelähtöisiä projekteja.
 
Lisätietoa Kimmolta: [email protected],  p. 040 775 1549
 
Keskiviikko 3.5.
Yhteisötoiminta 10–28-vuotiaille klo 15:00–19:00
Yhteisötoiminta on kävijöille avointa, rentoa, yhteisöllistä ja osallisuuteen perustuvaa toimintaa. Keskeistä on erityisesti yhdessä tekeminen, jakaminen, vertaiskokemukset sekä läsnä olevat, turvalliset ja luotettavat aikuiset. Yhteisöllisessä toiminnassa huomioidaan jokaisen yksilölliset tarpeet osana yhteisöllistä toimintaa ja sen mahdollisuuksia.
 
 Lisätietoja Marshilta: [email protected], p. 040 177 9622
 
Torstai 4.5.
Maahanmuuttajamiestyön verkosto esittää: Maahanmuuttajamiestyö. Nyt. klo 13:00–16:00
 
Maahanmuuttajamiestyön verkosto toivottaa sinut tervetulleeksi tapahtumaansa, jossa tehdään kotimaankatsaus maahan muuttaneita poikia ja miehiä tukeviin palveluihin ja niiden ajankohtaisiin kuulumisiin.

Tilaisuus järjestetään Helsingin Poikien Talolla (Sörnäisten rantatie 31 A) torstaina 4. toukokuuta klo 13-16.

Maahanmuuttajamiestyö. Nyt. tuo yhteen eri alojen työntekijöitä ja kokoaa ajankohtaista tietoa pääkaupunkiseudulla ja valtakunnallisesti tehtävästä maahanmuuttajatyöstä. Tilaisuus on tarkoitettu erityisesti sosiaali- ja terveysalan opiskelijoille, viranomaisille, järjestötoimijoille, opettajille ja ammattilaisille, mutta myös muissa ympäristöissä maahan muuttaneita asiakkaita kohtaaville työntekijöille sekä itse maahan muuttaneille nuorille ja vanhemmille miehille heidän läheisiään unohtamatta.

Tapahtuman avauskeskustelun tavoitteena on lisätä ymmärrystä tämänhetkisestä palveluntarpeesta ja tarjonnasta, kansainvälisen suojelun perusteella maassa asuvien ihmisten kotoutumisen erityiskysymyksistä, maassa pidempään asuneiden miesten aktivoimisesta ja osallistamisesta sekä muista päivänpolttavista teemoista.

Tilaisuudessa voi tutustua eri järjestöjen tekemään työhön pysähtymällä esittelypisteelle tai osallistumalla työpajoihin, joiden sisältö vaihtelee järjestökohtaisesti. Toimintaansa esittelevät muun muassa Miehen Linja ja Lyömätön Linja Espoossa, Miessakit ry:n Vieraasta Veljeksi, Monik ry, Suomen Pakolaisavun Kurvi-projekti, Poikien Talo, Kalliolan Nuorten SOPU -hanke, Suomen Diakoniaopiston Sovinnon kampus ja Väestöliitton Poikien Puhelin.

Tilaisuus on avoin ja maksuton. Kahvitarjoilun vuoksi pyydämme ilmoittautumista keskiviikkoon 3.5. mennessä: [email protected].

 
Liikkeelle! -ryhmä klo 16:00–18:00
Oletko 13–17-vuotias poika? Haluaisitko kokeilla ja saada jotain lisää omaan elämääsi, mutta lähteminen tai aloittaminen on vaikeaa? Liikkeelle! -ryhmässä, toisistamme voimaa saaden, lähdetään tutustumaan erilaisiin asioihin liikunnan muodossa joka torstai klo 16–18. Tällä kertaa toimimme Neppisautorata projektin parissa.
 
Lisätietoa Johanilta: [email protected], p. 040 775 7466