Poikien Talon kevätkausi käynnistyy viikolla 3!

Oikein hyvää vuotta 2018 kaikille. Maanantaina 15.1. käynnistyy Poikien Talon kevätkauden perustoiminnot ja alta löydät perus viikko-ohjelmamme. Muista seurata kotisivuja ja sosiaalisen median kanaviamme, jossa tiedotamme yksittäisistä tapahtumista, työpajoista ja uusista ryhmistä.

 

Maanantai

Yhteisötoiminta klo 15-19

Maanantain Yhteisötoiminta on tarkoitettu yli 15-vuotiaille nuorille miehille. Yhteisötoiminnassa voit viettää aikaasi Poikien Talolla turvallisessa ympäristössä tehden itsellesi mielekkäitä asioita yhdessä työntekijöiden ja muiden kävijöiden kanssa.

Lisätietoa Marshilta: [email protected]  p. 040-177 9622

 

Pop in-seksuaalineuvonta tammikuussa klo 15-17

Seksuaalineuvonnassa voit jutella Poikien Talon työntekijän kanssa luottamuksellisesti kaikenlaisista seksuaalisuuteen, sukupuoleen, parisuhteisiin, ulkonäköön ja seksiin liittyvistä teemoista. Meiltä saat myös maksuttomia kondomeja ja sinulla on lisäksi mahdollisuus maksuttomaan klamydia- ja tippuritestiin. Voit tulla ennalta ilmoittamatta matalan kynnyksen seksuaalineuvonnan pop-in-vastaanotolle maanantaisin klo 15-17 tai varaamalla henkilökohtaisen ajan s-postilla: [email protected]

Pop in-seksuaalineuvonnan päivämääristä helmikuusta eteenpäin tiedotetaan myöhemmin.

 

Sissi-ryhmä maanantaisin klo 16 helmikuun alusta

Ryhmä on tarkoitettu yli 15-vuotialle nuorille miehille, mutta emme keskity sotimiseen, vaan keskustelemme luottamuksellisesti Seurustelusta, Ihmissuhteista, Seksuaalisuudesta, Sukupuolesta ja Identiteetistä/Itsestään huolehtimisesta.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Tommilta; [email protected] 040-779 9582

 

Tiistai

Intercultural Evening klo 15-19

Poikien Talon Intercultural Evening -toimintaan ovat tervetulleita maahan muuttaneet, kaksikulttuurisissa perheissä kasvaneet sekä syntysuomalaiset 13–29-vuotiaat pojat ja nuoret miehet.

Toiminnan tarkoituksena on edistää erilaisista kulttuurisista lähtökohdista ja lähtömaista tulevien nuorten miesten kanssakäymistä, lisätä osallisuuden kokemuksia ja vahvistaa vuorovaikutustaitoja erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Tuemme kävijöitämme oman identiteetin rakentamisessa ja uusien ystävyyssuhteiden luomisessa. 

Toimintaa järjestetään Poikien Talolla tiistaisin klo 15-19. Ensimmäisten kahden tunnin aikana voit harjoitella suomen kieltä sitä äidinkielenään puhuvien kävijöiden ja työntekijöiden kanssa, kerrata kielikursseilla käytyjä harjoituksia, sanastoa ja kielioppia sekä tutustua Suomeen ja paikalliseen elämään liittyviin kysymyksiin. Vastavuoroisesti voit opettaa oman äidinkielesi alkeita syntysuomalaisille nuorille.

Voit myös varata meiltä henkilökohtaisen tutustumisajan ja tulla keskustelemaan ennen avoimeen toimintaan osallistumista!

Lisätietoa Kimmolta: [email protected], p. 040 775 1549

 

Keskiviikko

Yhteisötoiminta klo 15-19

Yhteisötoiminnassa voit viettää aikaasi Poikien Talolla turvallisessa ympäristössä tehden itsellesi mielekkäitä asioita yhdessä työntekijöiden ja muiden kävijöiden kanssa.

Lisätietoa Marshilta: [email protected]  p. 040-177 9622

 

Torstai

#Liikkeelle!-ryhmä klo 15:30-18. Huom ryhmä käynnistyy 25.1.!

Tervetuloa mukaan Poikien Talon ja Boostin Liikkeelle! -ryhmään. Tarkoituksena on yhdessä tehdä mielekkäitä juttuja, liikkua ja tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin, joita kaupunki tarjoaa liikkumiseen. Keskeistä ryhmässä on yhdessä oleminen, turvallinen porukka ja yhteisten merkitysten sekä hyvän fiiliksen löytäminen. Emme kilpaile tai suorita, joten mukaan on helppo tulla.

Toiminta on suunnattu ensisijaisesti 13-17 vuotiaille pojille ja nuorille miehille ja ryhmästä hyötyy erityisesti nuoret, ketkä kaipaavat liikuntaa, hyötyvät terveellisten elämäntapojen miettimisestä sekä haluavat oppia paremmin liikkumaan julkisilla kulkuvälineillä. Ryhmä kokoontuu torstaisin klo 15:30 Poikien Talolla.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Vilille [email protected] 046- 850 7590

 

Duuniryhmä klo 9-10:30

Duuniryhmä tekee siivoustöitä talolla ja ryhmäläiset saavat työstä palkan ja arvokasta työkokemusta. Ryhmässä käydään lisäksi läpi työelämän pelisääntöjä, opetellaan toimimaan tiiminä ja mietitään omaa tulevaisuutta. Kevään ryhmä on kasassa, mutta ilmoittelemme, mikäli paikkoja vapautuu.

Lisätietoa Marshilta: [email protected]  p. 040-177 9622

Yhteisötoiminta jr. Torstaisin klo 15-18

Torstaisin Poikien Talolla on yhteisöllistä ryhmätoimintaa nuoremmille kävijöillemme, eli 10-15-vuotiaille pojille. Toiminnan tarkoituksena on tehdä mielekkäitä juttuja, löytää uusia kavereita sekä tarvittaessa pohtia oman elämän kysymyksiä turvallisessa ympäristössä.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Vilille [email protected] 046- 850 7590

Perjantai & Lauantai

Kulttuuri-perjantait! Kevään aikana on muutamina spesiaali perjantai-iltoina luvassa, jolloin menemme talolta yhdessä elokuviin, teatteriin tai tutustumaan erilaisiin näyttelyihin. Seuraa ilmoittelua talolla ja kotisivuilla. Tulossa myös helmikuussa perjantaiset vierailut Kohtaukseen yli 20-vuotiaille Poikien Talon kävijöille. Pysy kuulolla!

Lauantai-aamupäivissä on tulossa kerran kuussa pidettävät Acroyoga-sessiot klo 11-12:30. Ensimmäisen kerran akrobatiaa ja joogaa yhdistävää liikuntaa on tarjolla la 24.2. Muut kerrat ovat 30.3., 28.4. sekä 26.5. Tervetuloa mukaan kokeilemaan.

 

Lisäksi tarjoamme;

 

Yksilötapaamiset

Yksilötapaamisilla sinulla on lupa keskustella kahden kesken turvallisesti ja luottamuksellisesti mistä tahansa sinulle itsellesi tärkeästä asiasta. Ei ole olemassa liian pieniä tai suuria asioita. Voit tulla tapaamaan meitä myös esimerkiksi vanhempiesi tai muiden läheistesi kanssa. Tapaamisten määrä, kesto ja tiheys suunnitellaan aina yhdessä sinun tarpeittesi pohjalta.

Mitä teen, jos koen tarvetta keskustella kahden kesken?

•Kirjoita meille viesti Ota yhteyttä -osion kautta, laita s-postia [email protected] tai laittamalla viestiä, whatsappia tai soittamalla suoraan työntekijöillemme.

•Mikäli olet jossain muussa Poikien Talon toiminnassa, voit aina kysyä mahdollisuutta keskustella kahden kesken.

 

Seksuaaliväkivaltatyö

Poikien Talon seksuaaliväkivaltatyössä tarjotaan mahdollisuus seksuaaliväkivaltakokemusten jakamiseen ja kokemuksen vaikutuksista keskustelemiseen. Seksuaaliväkivaltatyö on luonteeltaan vakauttavaa, kannattelevaa, ohjaavaa ja toimijuutta vahvistavaa kokonaisvaltaista tukea. Työskentelyssä ei keskitytä ainoastaan traumaattisen kokemuksen eriytettyyn käsittelyyn vaan kokemusta lähestytään yhdessä hyvin kokonaisvaltaisella tavalla lempeässä, kunnioittavassa ja turvallisessa hengessä. Keskeinen näkökulma seksuaaliväkivallan kokemuksien käsittelyssä onkin tarkastella yhdessä, millaisia vaikutuksia kokemuksella on nuoreen ja nuoren elämään juuri tässä hetkessä.

Yhteydenotot [email protected] tai 040 779 9582 (ma-to)

 

Seksuaalikasvatukset

Seksuaalikasvatuksia ohjataan Poikien Talolla eri–ikäisille pojille ja nuorelle miehille, koululuokille ja ryhmille. Kussakin erillisessä kokonaisuudessa seksuaalisuuteen ja nuoren seksuaalioikeuksiin liittyviä teemoja käsitellään kohderyhmään ja ikään sopivalla tavalla.

Seksuaalikasvatukset Poikien Talolla pidetään pääsääntöisesti tiistaisin ja torstaisin aamupäivisin. Lisätietoja sekä varaukset seksuaalikasvatuksiin liittyen: [email protected]

 

Jalkautuva poikatyö

Tarpeen mukaan järjestämme noin 3-5 kerran pituisia ryhmäprosesseja oppilaitoksissa tai muissa yhteisöissä sekä tarjoamme tarvittaessa yksilöllistä tukea pojille jalkautuen Helsingin kaupungin alueella. Alkuvuoden ryhmät ovat sovittuna, mutta ota yhteyttä, mikäli teillä on tarvetta loppukevään osalta.

Yhteydenotot [email protected] 046- 850 7590

 

Akrojooga lauantait alkaen 23.2.!

Helmikuusta alkaen on Poikien Talolla tarjolla kerran kuussa Akrojoogaa. Tule mukaan testaamaan itseäsi tässä joogaa ja akrobatiaa yhdistyvässä liikuntamuodossa. Ryhmää ohjaa jooga-opettaja Timo Kurvi.

Lisätietoa Marshilta. [email protected]  p. 040-177 9622

 

Roolipeli-ryhmä

Ryhmässä pelataan pelinjohtajan johdolla erilaisia roolipelejä vertaisvetoisesti. Ryhmäläiset ovat pääsääntöisesti olleet yli 16-vuotiaita. Yhden pelin läpipelaaminen toteutetaan suljetusti, mutta jos kiinnostuit ryhmän toiminnasta, niin kysy työntekijöiltä yhteisötoiminnassa tai laita viestiä [email protected] niin katsotaan, koska seuraavat pelit käynnistyvät.

 

Vierailut ryhmille ja Poikien Talon toiminnan esittely oppilaitoksissa

Mahdollisuuksien mukaan toteutamme vierailukäyntejä Poikien Talolla tai olemme esittelemässä toimintaamme koulujen hyvinvointipäivillä. Pyrimme ensisijaisesti tarjoamaan vierailuja ryhmille, jossa on toimintamme kohderyhmään kuuluvia haavoittuvassa asemassa tai matalankynnyksen tuen tarpeessa olevia poikia ja nuoria miehiä. Pyrimme myös sisällyttämään vierailuihin teemoja, joista koemme yleisellä tasolla käydä dialogia poikien kanssa. Laita meille viestiä [email protected]

 

Nuoret Isät–toiminta

Isäksi tuleminen on järisyttävän iso asia. Kaiken uuden ja ihmeellisen ohella isyys herättää yleensä paljon kysymyksiä, sillä isäksi ei synnytä vaan isäksi kasvetaan. Poikien Talolla on kokemusta työstä nuorten isien kanssa ryhmien ja yksilötason tuen kautta. Nyt työtä kehitetään taustajärjestömme Loisto Setlementti ry:n Silmu-toiminnan kautta, joka tarjoaa tukea nuoreen vanhemmuuteen. Tarjolla tukea nuorille isille yksilötuen, ryhmätoiminnan, leiritoimintaa ja erilaisia tapahtumia. Ei ole väliä oletko biologinen tai sosiaalinen isä, lähi-isä tai etä-isä. Jos isyys askarruttaa tai haluat jakaa kokemuksiasi isyydestä, ota rohkeasti yhteyttä!

Keväällä on käynnissä avoin isä-ryhmä keskiviikkoisin klo 16 alkaen. Ryhmätoiminnot on suunnattu alle 29-vuotiaille isille ja tällä hetkellä mukaan on noin 20-vuotiaita isiä. Kokoontumispaikkana on Hämeentie 13 A, 3 krs (Kalliolan Nuorten perhekeidas). Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot ja yhteydenotot Jussilta; [email protected] tai pirauttamalla 050 4082430 #nuoretfaijat