Vapaaehtoiseksi Poikien Talolle!

Kiinnostaako poikien ja nuorten miesten tukeminen? Tartu toimeen, sillä Poikien Talo ja Loisto Setlementti etsivät juuri nyt uusia vapaaehtoisia pääkaupunkiseudulla tehtävään sosiaaliseen nuorisotyöhön!
 
Haemme vapaaehtoistyöntekijöiksemme yli 20-vuotiaita luotettavia ja tasapainoisia miehiä (sukupuolen moninaisuus huomioiden). Vapaaehtoisenamme voit käyttää toimintaamme juuri sen verran aikaa kuin oma elämäntilanteesi sallii, esimerkiksi muutaman kuukausittaisen tunnin, tehtävästä ja ajankohdasta riippuen.
 
POIKIEN TALON VAPAAEHTOISENA VOIT
OSALLISTUA AVOIMEEN YHTEISÖTOIMINTAAN
Järjestämme yhteisöllisyyteen perustuvaa ryhmätoimintaa useana iltana viikossa. Toiminnan sisällä kävijämme voivat tavata toisiaan ja uusia ihmisiä turvallisessa ilmapiirissä, tehdä ruokaa yhdessä, pelata sekä olla luovia ja taiteellisia. Työntekijämme ovat läsnä koko illan ajan. Vapaaehtoistyöntekijänämme voit viettää aikaa kävijöidemme kanssa ja edistää samalla moninaisen mieskuvan ja positiivisen roolimallin esiintymistä toiminnassamme. Tule sellaisena kuin olet.
 
OLLA APUNAMME RETKILLÄ JA TUTUSTUMISKÄYNNEILLÄ
Teemme Poikien Talon ryhmien kanssa säännöllisesti retkiä ja tutustumiskäyntejä paikallisiin kulttuurikohteisiin ja liikuntamahdollisuuksiin. Viimeisen vuoden sisällä olemme muun muassa käyneet katsomassa teatteriesityksiä, vierailleet eri museoissa, katsomassa elokuvia sekä pelaamassa yhdessä tennistä, jalkapalloa ja pihapelejä.
 
TUKEA MAAHAN MUUTTANEITA JA PAKOLAISTAUSTAISIA KÄVIJÖITÄMME
Kävijöihimme kuuluu monia hiljattain maahan muuttaneita nuoria miehiä, joilla ei ole toistaiseksi laajaa ystävä- tai läheisverkostoa Suomessa. Osana kulttuurisensitiivistä työtämme voit tarjota kuulevan korvan ja mahdollisuuden käyttää suomen kieltä, toimia kulttuuritulkkina erinäisissä tilanteissa sekä oppaana kotikaupungin kiemuroissa ja uusien paikkojen löytämisessä – aivan omana itsenäsi.
 
SEKÄ HYÖDYNTÄÄ OMAA OSAAMISTA, HARRASTUSTA TAI MUUTA ERITYISTAITOA
Soitatko cembaloa, maalaatko graffitia tai oletko astrofysiikan asiantuntija? Poikien Talolla voit toteuttaa lyhytkestoisia ryhmiä, kertaluonteisia työpajoja ja muuta taide- tai kulttuurilähtöistä toimintaa aiheesta kiinnostuneille nuorille omaa erityistaitoasi tai harrastustasi voimavarana käyttäen. Ehdota rohkeasti!
 
Aiemmalla koulutus- tai työhistoriallasi ei ole vapaaehtoistyöhön osallistumisen kannalta merkitystä, mutta katsomme aiemman kokemuksen ihmisten kohtaamisesta ja nuorten kanssa työskentelystä eduksi. Poikien Talo ja Loisto Setlementti (ent. Kalliolan Nuoret) tarjoavat maksuttoman ja kolmen arki-illan mittaisen vapaaehtoistyön koulutuksen ennen tehtävään astumista. Haastattelemme kaikki osallistujat ennen koulutuksen alkamista.
 
Ota meihin yhteys, jos tunneherkkyys, tilannetaju, kuuntelemisen taito ja oma-aloitteisuus ovat vahvuuksiasi! Toimithan viipymättä, sillä koulutukseen on vain muutama paikka vapaana!
 
Vuonna 2011 alkunsa saanut Poikien Talo tarjoaa sukupuolisensitiivisellä otteella toteutettua sosiaalista nuorisotyötä 10–28-vuotiaille pojille, nuorille miehille ja omaa maskuliinisuuttaan pohtiville kävijöille.
 
Pyydämme sinua lähettämään oman esittelysi 5.3. mennessä:
 
040 775 1549
 
Poikien Talo
Sörnäisten rantatie 31 A | Helsinki