Loisto pajan syksyn ryhmässä on tilaa!

Poikien Talon taustaorganisaation Loisto Setlementti ry:n työpajatoiminta Loisto pajan syksyn ryhmä on käynnistymässä. Lue alta lisää pajasta ja nuorten ajatuksia toiminnasta. Mikäli olet kiinnostunut osallistumaan loisto pajan syksyn toiminttan, niin ota suoraan yhteyttä Ainoon tai voit myös pistää viestiä Poikien Talon työntekijöille.

 

Loisto paja on tapahtuman järjestämiseen ja kulttuurituotantoon keskittyvää starttivalmennusta alle 29-vuotiaille ilman työ- tai opiskelupaikkaa oleville nuorille. Ryhmätoimintaa on kolmena päivänä viikossa keskiviikosta perjantaihin klo 10-15 osoitteessa Hämeentie 13 B (Kaikupiha Kalliossa).

 

Ryhmätoiminnan tukena pajalaiset saavat yksilövalmennusta tarpeidensa mukaan. Loisto pajalaiset työskentelevät pajalla joko työkokeilussa tai vapaaehtoisella sopimuksella. Loisto pajan valmennuksessa teemoina ovat tapahtuman järjestäminen ryhmämuotoisesti, hyvinvointi sekä urasuunnittelu. Tapahtuman järjestämiseen tutustuminen lähtee ryhmän luovasta ideointivaiheesta, tutustumisista ja mahdollisten yhteistyökumppaneiden kartoittamisesta.

 

Edellisellä kaudella teimme yhteistyötä tapahtuman järjestämiseen liittyen Lapinlahden lähteen, Kohtaus ry:n, Loukko ry:n, Oranssi ry:n sekä Kallio- liikkeen parissa. Tavoitteena tapahtumajärjestämisessä on löytää nuoren omia vahvuuksia, tuoda esille osaamista ja saada aikaan onnistumisen kokemuksia turvallisen ryhmän periaateihin pyrkien.

 

”Usko tulevaisuuteen on paljon parempi, mulla on tulevaisuuden suunnitelmia. Tulee vaihtoehtoja, että mihin suuntaan sitä lähteä. Rohkaisua ja puolipainostavaa mut silleen vaan hyvällä tavalla.”

 

Hyvinvoinnin teemaa toteutamme valmistamalla ruokaa, liikkumalla ja tekemällä erilaisia hyvinvointia tukevia harjoitteita ryhmän mielenkiinnon kohteita kuunnellen. Uravalmennus suoritetaan pääsääntöisesti yksilövalmennuksessa. Ryhmätoiminnot vahvistavat kuitenkin urasuunnittelua tavoitteiden asettamisen, omien vahvuuksien löytämisen sekä tulevaisuuden suunnittelun kannalta.

 

”Oon saanu lisää tietoa paikoista, jotka mulle vois sopia ja jotka kiinnostaa. Ohjaajan tuki on ollu tosi iso apu, kun yhdessä ollaan katottu.”

 

Loisto setlementti on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton setlementtiyhdistys, joka tekee sosiaalista nuorisotyötä pääkaupunkiseudulla sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisellä työotteella. Rakennamme yhteisöjä, johon jokainen saa liittyä omana itsenään. Loisto setlementin arvot perustuvat setlementtiarvoihin, joita ovat yhteisöllisyyden voimistavaan vaikutukseen uskominen, yksilön kunnioittaminen kaikissa tilanteissa sekä moninaisuuden arvostaminen.

 

“Tunne, että ekaa kertaa on tullut kuulluksi ja nähdyksi.”

”Tää on vähän tuntuu niiku aikaansa edellä tää työpaja tai jotenki, ilmapiiri on tosi hyväksyvä ja suvaitsevainen, niin on helppo olla oma itsensä.”

 

Ota rohkeasti yhteyttä, kerromme mielellämme lisää pajan toiminnasta!

 

Aino Honkanen

050-4493006

[email protected]