Vapaaehtoiseksi Poikien Talolle!

Oletko kiinnostunut vapaaehtoistyöstä ja poikien ja nuorten miesten tukemisesta? Tartu toimeen, sillä Poikien Talo ja Loisto Setlementti etsivät juuri nyt uusia vapaaehtoistyöntekijöitä pääkaupunkiseudulla tehtävään sosiaaliseen nuorisotyöhön. Voit tutustua kaikkiin Loisto Setlementin tarjoamiin vapaaehtoistehtäviin täällä
 
Haemme Poikien Talon vapaaehtoistyöntekijöiksi yli 20-vuotiaita luotettavia ja tasapainoisessa elämäntilanteessa olevia miehiä. Vapaaehtoisenamme voit käyttää toimintaamme juuri sen verran aikaa kuin oma elämäntilanteesi sallii, esimerkiksi muutaman kuukausittaisen tunnin, tehtävästä ja ajankohdasta riippuen.
 
POIKIEN TALON VAPAAEHTOISENA VOIT
OSALLISTUA AVOIMEEN YHTEISÖTOIMINTAAN
Järjestämme yhteisöllisyyteen perustuvaa olohuonetoimintaa useana iltana viikossa. Toiminnan sisällä kävijämme voivat tavata toisiaan turvallisessa ilmapiirissä, tutustua ja ystävystyä, tehdä ruokaa yhdessä, pelata sekä olla luovia ja taiteellisia haluamallaan tavalla. Työntekijämme ovat läsnä koko illan ajan. Vapaaehtoistyöntekijänämme voit viettää aikaa nuorten kanssa, toimia roolimallina, kuunnella ja olla tukena. Tule sellaisena kuin olet.
 
OLLA APUNAMME RETKILLÄ JA TUTUSTUMISKÄYNNEILLÄ
Teemme ryhmiemme kanssa säännöllisesti retkiä ja tutustumiskäyntejä paikallisiin kulttuurikohteisiin ja liikuntapaikkoihin. Viime vuonna kävimme katsomassa teatteriesityksiä, vierailimme taidemuseoissa ja TV-studiossa, seinäkiipeilimme, tutustuimme maatilan elämään ja eläimiin, kitkimme rikkaruohoja sekä vietimme lukuisia kesäpäiviä meren rannalla.
 
TUKEA MAAHAN MUUTTANEITA JA PAKOLAISTAUSTAISIA KÄVIJÖITÄMME
Kävijöihimme kuuluu monia hiljattain maahan muuttaneita nuoria, joilla ei toistaiseksi ole ystävä- tai läheisverkostoa Suomessa. Vapaaehtoisenamme voit tarjota kuulevan korvan ja mahdollisuuden käyttää suomea arkikielenä, toimia kulttuuritulkkina sekä lieventää mahdollista yksinäisyyden tunnetta omalla läsnäolollasi.
 
SEKÄ HYÖDYNTÄÄ OMAA OSAAMISTA, HARRASTUSTA TAI MUUTA ERITYISTAITOA
Harrastatko nykytanssia, maalaatko graffitia tai oletko astrofysiikan asiantuntija? Poikien Talolla voit toteuttaa lyhytkestoisia ryhmiä, kertaluonteisia työpajoja ja muuta taide- tai kulttuurilähtöistä toimintaa aiheesta kiinnostuneille nuorille omaa erityistaitoasi tai harrastustasi voimavarana käyttäen. Ehdota rohkeasti!
 
Aiemmalla koulutus- tai työhistoriallasi ei ole vapaaehtoistyöhön osallistumisen kannalta merkitystä, mutta katsomme aiemman kokemuksen ihmisten kohtaamisesta ja nuorten kanssa työskentelystä eduksi. Loisto Setlementti tarjoaa kaikille vapaaehtoisilleen tulevaan vapaaehtoistyöhön orientoivan koulutuksen. Koulutuspäivistä ensimmäinen järjestetään maaliskuun alkupuolella. Kutsumme vapaaehtoistyöntekijämme haastatteluun ennen koulutuksen alkamista.
 
Ota meihin yhteys, mikäli tunneherkkyys, tilannetaju, kuuntelemisen taito ja oma-aloitteisuus ovat vahvuuksiasi! Toimithan viipymättä, sillä koulutukseen on vain muutama paikka vapaana!
 
Pyydämme sinua lähettämään vapaamuotoisen esittelysi 17.2. mennessä:
 
Kimmo Saastamoinen | Kulttuurisensitiivisen poikatyön vastaava ohjaaja  
 
Poikien Talo
Sörnäisten rantatie 31 A | Helsinki