Poikien Talon syyskausi alkaa!

Helsingin Poikien Talon syyskausi käynnistyy maanantaina 26. elokuuta, ja toimintaa on tarjolla marraskuun loppuun saakka – poikkeuksena ainoastaan viikko 43 (21.–27.10.), jolloin ovemme ovat suljettuina kehittämispäivien vuoksi. Päiväkohtaiset, elokuun viimeisellä viikolla alkavat toimintomme löydät tämän sivun alapuolelta. 
 
Poikien Talon toiminta on suunnattu 10–28-vuotiaille pojille ja nuorille miehille sukupuolen moninaisuus huomioiden. Poikien Talosta hyötyvät erityisesti nuoret, jotka kaipaavat positiivista peilauspintaa omaan kasvuun, uusia ystäviä, tukea elämän haasteisiin sekä mielekästä tekemistä turvallisessa ja yhteisöllisyyteen perustuvassa ympäristössä. Toimintaamme osallistuminen on maksutonta, luottamuksellista ja vapaaehtoista. Poikien Talolla sosiaalista nuorisotyötä toteutetaan sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisillä työotteilla, millä tarkoitetaan sukupuolen ja kulttuurin vaikutuksen huomioimista asiakastyössä ja kohtaamisissa kohderyhmäämme kuuluvien nuorten kanssa.
 
Toimintaan voi saapua itsenäisesti, oma-aloitteisesti tai varaamalla tutustumisajan etukäteen työntekijöiltämme. Yhteystietomme ja yhteydenottolomakkeemme löytyvät täältä.
 
Yhteisö- ja ryhmämuotoisen toiminnan lisäksi kävijöillämme on mahdollisuus tulla keskustelemaan ohjaajiemme kanssa kahden kesken omasta elämästä, ihmissuhteista, haavoittavista kokemuksista sekä muista askarruttavista aiheista.
 
Poikien Talo
Sörnäisten rantatie 31 A (2. kerros)
00500 Helsinki
 
Yhteys
Kalle Laanterä, yksikön johtaja, kalle.laantera@poikientalo.fi, p. 050 582 4433.   
Kimmo Saastamoinen, vastaava ohjaaja, kimmo.saastamoinen@poikientalo.fi, p. 040 775 1549.
 
Maanantai 26.8.
Yhteisötoiminta (yli 15-vuotiaille) klo 15.00–19.00
Yhteisötoiminnassa voit viettää aikaasi Poikien Talolla turvallisessa ympäristössä tehden itsellesi mielekkäitä asioita yhdessä työntekijöiden ja muiden kävijöiden kanssa. Yhteisötoiminnan illat rakentuvat rauhallisen yhdessäolon, tutustumisen, pelaamisen, kuukausittain tapahtuvan ruoanlaiton sekä ajankohtaisten projektien ympärille.
 
Lisätietoja Marsh Cooper, marsh.cooper@poikientalo.fi, p. 040 177 9622.
 
Seksuaalineuvonnan Pop-In goes Espoo klo 15.00–17.00
Luottamuksellista keskusteluapua seksuaalisuuteen, seksuaaliterveyteen, seurusteluun ja ihmissuhteisiin liittyvissä kysymyksissä ilman ajanvarausta. Seksuaalineuvonnan Pop-In -vastaanotto on avoinna Espoon Leppävaarassa sijaitsevalla Ohjaamotalolla (Lintuvaarantie 2) maanantaisin klo 15.00–17.00.
 
Lisätietoja Henrik Heiskanen, henrik.heiskanen@poikientalo.fi, p. 050 353 4177.
 
Seksuaaliväkivaltatyön Drop-In klo 17.00–18.00
Maanantaisin kävijöillämme on mahdollisuus tulla keskustelemaan ilman ajanvarausta kaltoinkohteluun ja seksuaaliseen väkivaltaan liittyvistä kokemuksista ja kysymyksistä. Jos henkilökohtaisia rajojasi on ylitetty tai olet itse ylittänyt toisten rajoja, ja haluat keskustella anonyymisti teon vaikutuksista elämääsi, voit saapua luoksemme luottamuksellisesti. Voit myös halutessasi varata itsellesi keskusteluajan.
 
Lisätietoja Tommi P. Pesonen, tommi.p.pesonen@poikientalo.fi, p. 040 779 958.
 
Tiistai 27.8.
Intercultural Evening klo 15.00–19.00
Poikien Talon Intercultural Evening -toimintaan ovat tervetulleita maahan muuttaneet, kaksikulttuurisissa perheissä kasvaneet sekä syntysuomalaiset 13–28-vuotiaat kävijät. Toiminnan tavoitteena on edistää erilaisista kulttuurisista lähtökohdista ja lähtömaista tulevien nuorten miesten kanssakäymistä ja kaksisuuntaista kotoutumista, lisätä osallisuuden kokemuksia sekä vahvistaa vuorovaikutustaitoja erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa.
 
Lisätietoja Kimmo Saastamoinen, kimmo.saastamoinen@poikientalo.fi, p. 040 775 1549.
 
Kamera Klubi klo 16.00–19.00
Kamera Klubissa tutustutaan valokuvaamisen alkeisiin, valokuvien kehittämiseen sekä valokuvataiteeseen oman ilmaisun välineenä. Ryhmä toteuttaa säännöllisesti kävijöiden töiden ympärille rakentuvia näyttelyitä pääkaupunkiseudulla. Osallistumiseen ei vaadita aiempaa kokemusta tai välineistöä.
 
Lisätietoja Tom Serratti, tom.serratti@poikientalo.fi, p. 045 773 11391.
 
Keskiviikko 28.8.
Yhteisötoiminta (10–28-vuotiaille) klo 15.00–19.00
Yhteisötoiminnassa voit viettää aikaasi Poikien Talolla turvallisessa ympäristössä tehden itsellesi mielekkäitä asioita yhdessä työntekijöiden ja muiden kävijöiden kanssa. Yhteisötoiminnan illat rakentuvat rauhallisen yhdessäolon, tutustumisen, pelaamisen, kuukausittain tapahtuvan ruoanlaiton sekä ajankohtaisten projektien ympärille.
 
Lisätietoja Marsh Cooper, marsh.cooper@poikientalo.fi, p. 040 177 9622.
 
Seksuaalineuvonnan Pop-In klo 15.00–17.00
Luottamuksellista keskusteluapua seksuaalisuuteen, seksuaaliterveyteen, seurusteluun ja ihmissuhteisiin liittyvissä kysymyksissä ilman ajanvarausta.
 
Lisätietoja Henrik Heiskanen, henrik.heiskanen@poikientalo.fi, p. 050 353 4177.
 
Loisto Chat klo 17.00–19.00
Poikien Talon ja Loisto Setlementin kotisivuilta löytyvän chat-ikkunan kautta käytävät keskustelut painottuvat usein mielenterveyteen, ihmissuhteisiin sekä seksuaalisuuteen liittyviin teemoihin. Chatissa on säännöllisesti mukana Poikien Talon työntekijöitä.
 
Torstai 29.8.
Yhteisötoiminta Junior klo 15.00–18.00
10–14-vuotialle pojille suunnattu Yhteisötoiminta Junior on yhteisöllistä ryhmätoimintaa, jossa tehdään mielekkäitä juttuja turvallisessa ympäristössä. Toiminnan tarkoituksena on tarjota matalalla kynnyksellä varhaista tukea pojille, jotka eivät ole löytäneet itselleen sopivaa ryhmämuotoista tukea muiden palveluiden piiristä. Toiminnan ohella on mahdollista saada myös yksilöllistä tukea. Kohderyhmänä ovat pojat, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet kaveriporukoiden ulkopuolelle ja ovat vailla mielekästä tekemistä. Toiminta antaa tilaa myös elämän haasteiden käsittelyyn.
 
Lisätietoja Vili Saarnio, vili.saarnio@poikientalo.fi, p. 046 850 7590.
 
Perjantai 30.8.
Poikien Talon vapaapäivä. Tervetuloa jälleen ensi viikolla!
(Perjantaiden Liikkeelle-ryhmä ja Social Kitchen palaavat ohjelmistoon syksymmällä. Seuraa ilmoittelua tai kysy lisää ohjaajiltamme!)