Miesten Viikon tärpit!

Oikein hyvää Miesten Viikkoa!

Tällä viikolla keskustellaan mieheydestä, maskuliinisuudesta, sukupuolirooleista, ystävyydestä, vastuusta, nuoruudesta, isyydestä, erosta ja viikon lopuksi juhlistetaan isänpäivää. Miesten Viikon ohessa Suomen Benelux instituutin RE/defining masculinities -hankkeen puitteissa on tarjolla muun muassa keskustelutilaisuuksia ja elokuvanäytöksiä. Viikon aikana on monipuolista ohjelmaa tarjolla, joten tässä Poikien Talon tärpit Miesten Viikolle pääkaupunkiseudulla.

 

Tiistaina 5.11.

 

MMMTV foorumi | maahanmuuttajaisät ja ero

Tiistai 5.11.2019 9:00 - Tiistai 16:00

Tervetuloa Maahanmuuttajamiestyöverkoston viidenteen foorumiin. Seminaaripäivä keskittyy isien tuen tarpeeseen erotilanteessa ja eritoten suhteessa lapsiinsa. Mikä on isien tilanne erossa ja kuinka heidän suhteensa lapsiinsa säilyy tilastoissa? Kuinka viranomaistahot voivat edesauttaa maahanmuuttajaisän erossa ja sen jälkeen? Mitä ratkaisuja kolmas sektori ja hankkeet tuovat tilanteisiin? Näihin kysymyksiin pyrimme päivän aikana vastaamaan. Tervetuloa mukaan, ilmoittautuminen alla olevasta linkistä:

https://link.webropolsurveys.com/Participation/Public/bdb0ba50-e9f8-4dee...

OSOITE: Diak, Kyläsaarenkuja 2 (huone 331)

 

Keskiviikkona 6.11.

 

Miesten välinen ystävyys -keskustelutilaisuus

Keskiviikko  6.11.2019 18:00-19:00

Galleria Heino, Uudenmaankatu 16-20, 00120 Helsinki

Erno Enkenberg: Bromance – Miesten välisestä ystävyydestä

Galleria Heino, 19.10-17.11.2019

Näyttelyn yhteydessä järjestetään keskustelutilaisuus 6.11. klo 18:00. Keskustelun teema on näyttelyn nimen mukaisesti miesten välinen ystävyys. Kiinnekohtina keskustelulle toimivat näyttelyn maalaukset. Keskustelijoina viestintäkonsultti Ville Blåfield, Poikien talon vastaava ohjaaja Kimmo Saastamoinen, Miessakit ry:n vertaismies Teijo Kontio sekä Erno Enkenberg.

http://www.galleriaheino.fi/nayttelyt

 

Youth / Masculinities Panel Discussion

Keskiviikko  6.11. klo 18-20

Kansallismuseo

Suomen Benelux-instituutti toivottaa sinut lämpimästi tervetulleeksi nuoruutta ja maskuliinisuutta käsittelevään paneelikeskusteluun Kansallismuseossa keskiviikkona 6.11.Paneelikeskustelu keskittyy maskuliinisuuden havainnointiin ja vaikutuksiin nuorten keskuudessa.

Paneelissa mukana aihetta käsittelemässä ovat mm: tutkijat Ira Virtanen (Väestöliitto/Tampereen yliopisto), Harry Lunabba (Helsingin yliopisto) sekä valokuvaaja Ahmet Polat (Studio Polat/Amsterdam). Keskustelua moderoi Nana Blomqvist (Ekvalita). Paneelikeskustelu on englanninkielinen.

https://www.facebook.com/events/399777707634584/

 

Torstaina 7.11.

 

MITÄS ISÄ? Silmun isätyön hankkeen seminaari nuoruudesta ja vanhemmuudesta.

Kulttuurikeskus Caisa, Kaikukatu 4, Helsinki

Loisto Setlementin Silmu -tuke nuoreen vanhemmuuteen toiminnassa on viimeisen kolmen vuoden ajan kehitetty nuorten isien kanssa tehtävää työtä ja nyt on aika jakaa hankkeen oivalluksia sekä keskustella nuorudesta ja vanhemmuudesta. Tervetuloa siis 7.11. klo 09-16 Kulttuurikeskus Caisaan Mitäs isä? - seminaariin pysähtymään aiheen pariin.

Ilmoittautuminen

https://www.silmutoiminta.fi/

 

Perjantaina 8.11.

 

RE/defining Masculinities -elokuvailta 

Pe 8.11. klo 18-21

Korjaamon Kino, Töölönkatu 51 B, Helsinki

Viikko on hyvä päättää tuplaelokuvanäytökseen! Tapahtumassa esitetään kaksi dokumenttia: Manning Up (Suomi, 2019) on puolen tunnin komediallinen dokumenttielokuva, joka on sekä huvittava että koskettava. Jamie aloitti 37-vuotiaana testosteronihoidon ja vaiherikkaan matkansa naisesta mieheksi. Samaan aikaan hän ravisutti stand-up-skeneä ottamalla yleisön mukaan tälle testosteronin täyteiselle matkalleen. 

Man Made -dokumentissaan  (Alankomaat, 2019) Sunny Bergman pyrkii purkamaan maskuliinisuuden ympärillä olevat sosiaaliset rakenteet. Mitä ne ovat ja miten ne toimivat? Mitkä hallitsevat ominaisuudet yhdistämme maskuliinisuuteen ja miten tämä normatiivisuus muodostuu? Man Made näyttää, että meidän on päästävä eroon maskuliinisuutta koskevista stereotypioista. Tämä parantaisi naisten asemaa, mutta olisi hyväksi myös miehille itselleen.

Elokuvat englanniksi/hollanniksi englanninkielisillä tekstityksillä.

Maksa-mitä-haluat -lipunmyynti. Tilassa on rajattu määrä istumapaikkoja, joten tulethan ajoissa varmistaaksesi paikan itsellesi!

https://www.facebook.com/events/678736659283423/

 

 

Miesten Viikon ohjelma löytyy kokonaisuudessaan täältä:

https://www.miestenviikko.fi/kalenteri.html?m=11&y=2019

ja RE/defining masculinities -hankkeen Helsingin ohjelman löydät täältä:

https://www.facebook.com/events/1232830646903036/