Poikien Talon aikataulu 9.–13.3.

Maanantai 9.3.
Yhteisötoiminta (yli 15-vuotiaille) klo 15.00–18.00

Yhteisötoiminnassa voit viettää aikaasi Poikien Talolla turvallisessa ympäristössä tehden itsellesi mielekkäitä asioita yhdessä työntekijöiden ja muiden kävijöiden kanssa. Yhteisötoiminnan illat rakentuvat rauhallisen yhdessäolon, tutustumisen, pelaamisen, kuukausittain tapahtuvan ruoanlaiton sekä ajankohtaisten projektien ympärille.
 
Lisätietoja Marsh Cooper, [email protected], p. 040 177 9622.
 
MaanantaiMiitti klo 18.00–19.00
Poikien Talon maanantai-illoissa ladataan energiaa viikkoon kokoontumalla yhteen tunnin ajaksi, nauttimalla kuppi kuumaa ja fiilistelemällä kävijöitämme kiinnostavia asioita. MaanantaiMiitin tavoitteena on tarjota 15–28-vuotiaille miehille ja pojille mahdollisuus kokeilla uusia aktiviteetteja tai harrastuksia rennossa matalan kynnyksen ympäristössä. Toimintaan mukaan tulevia kannustetaan osallistumaan tuomalla omat ajatuksensa ja ideansa ryhmään. Teemat ja sisällöt vaihtelevat säännöllisesti, ja keskustelut ja pohdinnat voivat koskea esimerkiksi kirjallisuutta, taiteen eri muotoja tai oman elämän hallintaa. 
 
Lisätietoja Marsh Cooper, [email protected], p. 040 177 9622.
 
Seksuaaliväkivaltatyön Drop-In klo 17.00–18.00
Maanantaisin kävijöillämme on mahdollisuus tulla keskustelemaan ilman ajanvarausta kaltoinkohteluun ja seksuaaliseen väkivaltaan liittyvistä kokemuksista ja kysymyksistä. Jos henkilökohtaisia rajojasi on ylitetty tai olet itse ylittänyt toisten rajoja, ja haluat keskustella anonyymisti teon vaikutuksista elämääsi, voit saapua luoksemme luottamuksellisesti. Voit myös halutessasi varata itsellesi keskusteluajan.
 
Lisätietoja Tommi P. Pesonen, [email protected], p. 040 779 9582.
 
Seksuaalineuvonnan Pop-In goes Espoo klo 15.00–17.00
Luottamuksellista keskusteluapua seksuaalisuuteen, seksuaaliterveyteen, seurusteluun ja ihmissuhteisiin liittyvissä kysymyksissä ilman ajanvarausta. Seksuaalineuvonnan Pop-In -vastaanotto on avoinna Espoon Leppävaarassa sijaitsevalla Ohjaamotalolla (Lintuvaarantie 2) maanantaisin klo 15.00–17.00.
 
Lisätietoja Henrik Heiskanen, [email protected], p. 050 353 4177.
 
Tiistai 10.3.
Intercultural Evening klo 15.00–19.00

Poikien Talon Intercultural Evening -toimintaan ovat tervetulleita maahan muuttaneet, kaksikulttuurisissa perheissä kasvaneet sekä syntysuomalaiset 13–28-vuotiaat kävijät. Toiminnan tavoitteena on edistää erilaisista kulttuurisista lähtökohdista ja lähtömaista tulevien nuorten miesten kanssakäymistä ja kaksisuuntaista kotoutumista, lisätä osallisuuden kokemuksia sekä vahvistaa vuorovaikutustaitoja erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa.
 
Lisätietoja Kimmo Saastamoinen, [email protected], p. 040 775 1549.
 
Keskiviikko 11.3.
Yhteisötoiminta (10–28-vuotiaille) klo 15.00–19.00

Yhteisötoiminnassa voit viettää aikaasi Poikien Talolla turvallisessa ympäristössä tehden itsellesi mielekkäitä asioita yhdessä työntekijöiden ja muiden kävijöiden kanssa. Yhteisötoiminnan illat rakentuvat rauhallisen yhdessäolon, tutustumisen, pelaamisen, kuukausittain tapahtuvan ruoanlaiton sekä ajankohtaisten projektien ympärille.
 
Lisätietoja Marsh Cooper, [email protected], p. 040 177 9622.
 
Seksuaalineuvonnan Pop-In klo 15.00–17.00
Luottamuksellista keskusteluapua seksuaalisuuteen, seksuaaliterveyteen, seurusteluun ja ihmissuhteisiin liittyvissä kysymyksissä ilman ajanvarausta.
 
Lisätietoja Henrik Heiskanen, [email protected], p. 050 353 4177.
 
Loisto Chat klo 17.00–19.00
Poikien Talon ja Loisto Setlementin kotisivuilta löytyvän chat-ikkunan kautta käytävät keskustelut painottuvat usein mielenterveyteen, ihmissuhteisiin sekä seksuaalisuuteen liittyviin teemoihin. Chatissa on säännöllisesti mukana Poikien Talon työntekijöitä.
 
Torstai 12.3.
Yhteisötoiminta Junior klo 15.00–18.00

10–14-vuotialle pojille suunnattu Yhteisötoiminta Junior on yhteisöllistä ryhmätoimintaa, jossa tehdään mielekkäitä juttuja turvallisessa ympäristössä. Toiminnan tarkoituksena on tarjota matalalla kynnyksellä varhaista tukea pojille, jotka eivät ole löytäneet itselleen sopivaa ryhmämuotoista tukea muiden palveluiden piiristä. Toiminnan ohella on mahdollista saada myös yksilöllistä tukea. Kohderyhmänä ovat pojat, jotka syystä tai toisesta ovat jääneet kaveriporukoiden ulkopuolelle ja ovat vailla mielekästä tekemistä. Toiminta antaa tilaa myös elämän haasteiden käsittelyyn.
 
Lisätietoja Vili Saarnio, [email protected], p. 046 850 7590.
 
Perjantai 13.3.
Kamera Klubi klo 16.00–19.00

Kamera Klubissa tutustutaan valokuvaamisen alkeisiin, valokuvien kehittämiseen sekä valokuvataiteeseen oman ilmaisun välineenä. Ryhmä toteuttaa säännöllisesti kävijöiden töiden ympärille rakentuvia näyttelyitä pääkaupunkiseudulla. Osallistumiseen ei vaadita aiempaa kokemusta tai välineistöä.
 
Lisätietoja Tom Serratti, [email protected], p. 045 773 11391.

-

Poikien Talon toiminta on suunnattu 10–28-vuotiaille pojille, miehille, poikana olemista pohtiville ja sukupuoleltaan moninaisille nuorille. Poikien Talosta hyötyvät erityisesti nuoret, jotka kaipaavat positiivista peilauspintaa omaan kasvuun, uusia ystäviä, omat tarpeet ja lähtökohdat huomioivaa kokonaisvaltaista tukea sekä mielekästä tekemistä turvallisessa ja yhteisöllisyyteen perustuvassa ympäristössä. Toimintaamme osallistuminen on maksutonta, luottamuksellista ja vapaaehtoista.
 
Poikien Talolla sosiaalista nuorisotyötä toteutetaan sukupuoli- ja kulttuurisensitiivisillä työotteilla, millä tarkoitetaan sukupuolen ja kulttuurin vaikutuksen huomioimista asiakastyössä ja kohtaamisissa kohderyhmäämme kuuluvien nuorten kanssa.
 
Toimintaan voi saapua itsenäisesti, oma-aloitteisesti tai varaamalla tutustumisajan työntekijöiltämme. Yhteisö- ja ryhmämuotoiseen toimintaan osallistumisen lisäksi kävijöillämme on mahdollisuus tulla keskustelemaan kahden kesken ohjaajiemme kanssa omasta elämästä, ihmissuhteista, haavoittavista kokemuksista sekä muista askarruttavista aiheista. Teemme säännöllistä ja tiivistä yhteistyötä lastensuojelun, maahanmuuttajapalveluiden, psykiatristen poliklinikoiden, oppilaitosten, muiden järjestöjen sekä perheiden kanssa asiakasohjauksissa ja nuorten saattamisessa palvelumme piiriin. Jalkaudumme tarvittaessa nuorten omiin ympäristöihin.
 
Vierailemme oppilaitoksissa ja eri yhteisöissä kertomassa toiminnastamme, pitämässä työpajoja ja luennoimassa poikana ja miehenä olemiseen sekä tasa-arvoon ja yhdenvertaisuuteen liittyvistä teemoista. Koululuokille tarjottavat seksuaalikasvatukset, ammattilaisille tarkoitetut seksuaalisuuteen liittyvät koulutukset sekä yksilömuotoinen seksuaaliterveys- ja seksuaaliväkivaltatyö ovat niin ikään kiinteä osa Poikien Talon toimintaa. Olemme lisäksi avoimia kaikenlaiselle oppilaitos- ja ammattilaisyhteistyölle.
 
Poikien Talo
Hämeentie 13 A (3. kerros)
Helsinki

 
Esteetön sisäänkäynti hissillä Kaikupihan puolelta.