Ryhmätoiminta

Poikien Talolla toteutetaan hyvin monenlaista ryhmätoimintaa. Tärkeää ryhmätoiminnassa on Poikien Talon periaatteiden toteutuminen, niiden perustuminen osallistujien todellisiin tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin ja niiden merkityksellisyyden kokeminen. Ryhmämuotoista toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä, aina ideoinnista päätösjuhliin asti. Tällä sivuilla näet juuri tällä hetkellä käynnissä olevat ryhmämuotoiset toimintamme.

 

Intercultural Evening-toiminta

Intercultural Evening -toimintaan ovat tervetulleita maahan muuttaneet ja syntysuomalaiset 13–29-vuotiaat pojat ja nuoret miehet. Toimintaa järjestetään Sörnäisten rantatiellä sijaitsevalla Poikien Talolla tiistaisin klo 15–19.
 
Intercultural Evening on yhteisömuotoista olohuonetoimintaa, jonka sisällä voi harjoitella suomen kieltä sitä äidinkielenään puhuvien kävijöiden ja työntekijöiden kanssa, kerrata kielikurssilla tai muissa opinnoissa käytyjä harjoituksia, sanastoa ja kielioppia sekä tutustua Suomeen ja paikalliseen elämään liittyviin kysymyksiin. Vastavuoroisesti voit opettaa oman äidinkielesi alkeita syntysuomalaisille nuorille.
 
Kerran kuussa vierailemme kävijöitämme kiinnostavissa paikoissa ja nautimme taiteen antimista Helsingin keskeisissä kulttuurikohteissa. Toisinaan teemme ruokaa yhdessä ja toteutamme vuodenaikaan sopivia taidelähtöisiä projekteja.
 
Toiminnan tarkoituksena on edistää moninaisista kulttuurisista lähtökohdista ja lähtömaista tulevien poikien ja nuorten miesten kanssakäymistä, lisätä osallisuuden kokemuksia ja vahvistaa vuorovaikutustaitoja erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Tuemme kävijöitämme oman identiteetin rakentamisessa ja uusien ystävyyssuhteiden luomisessa.
 
Lupaamme tarjota sinulle turvallisen ja syrjinnästä vapaan tilan, johon on helppoa saapua ja jossa voit nauttia olostasi. Meillä saa kysyä ja kertoa. Periaatteisiimme kuuluu, että kukin kävijöistä hyväksytään omana itsenään ja uudet kävijät toivotetaan sydämellisesti tervetulleiksi. Tarvittaessa voit kääntyä ohjaajiemme puoleen ja keskustella luottamuksellisesti kahden kesken.
 
Voit myös varata meiltä henkilökohtaisen tutustumisajan ja tulla keskustelemaan ennen avoimeen toimintaan osallistumista!
 
Yhteys ja lisätietoja
Kimmo Saastamoinen, p. 040 775 1549, [email protected]

 

Yhteisötoiminta junior. Torstaisin klo 15-18

Nuoremmille 11-14-vuotialle pojille suunnattua yhteisöllistä ryhmätoimintaa, jossa turvallisessa ympäristössä tehdään mielekkäitä juttuja. Toiminnan on tarkoitus tarjota matalalla kynnyksellä varhaista tukea pojille, kenelle ei ole tarjolla sopivia tukimuotoja palveluverkostossa. Toiminnan ohella on mahdollista tarjota myös yksilöllistä tukea. Kohderyhmänä ovat n. 11-15-v pojat, ketkä syystä tai toisesta ovat jääneet kaveriporukoiden ulkopuolelle ja ovat vailla mielekästä tekemistä. Toiminta antaa tilaa myös käsitellä elämän haasteita.

Lisätietoja Vililtä. [email protected] 046-850 7590

 

#Liikkeelle-Ryhmä, Joka toinen perjantai klo 16

8.2. | 22.2. | 8.3. | 22.3. | 5.4.

Ryhmä kokoontuu joka toinen perjantai 8.2. alkaen. Ryhmässä on tarkoituksena yhdessä tehdä mielekkäitä juttuja, liikkua ja tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin, joita kaupunki tarjoaa liikkumiseen. Keskeistä ryhmässä on yhdessä oleminen, turvallinen porukka ja yhteisten merkitysten sekä hyvän fiiliksen löytäminen. Emme kilpaile tai suorita, joten mukaan on helppo tulla.

Lisätietoja ja ilmoittautumiset Vililtä. [email protected] 046-850 7590

 

Duuniryhmä

Duuniryhmä kokoontuu maantai-aamuisin klo 10 ja tekee siivoustöitä talolla. Ryhmäläiset saavat työstä palkan ja arvokasta työkokemusta. Ryhmässä käydään lisäksi läpi työelämän pelisääntöjä, opetellaan toimimaan tiiminä ja mietitään omaa tulevaisuutta. Tämän hetken ryhmä on täynnä, mutta mikäli toiminta kiinnostaa ja kaipaat tukea työelämään ja omaan tulevaisuuteen liittyvissä kysymyksissä, niin ota rohkeasti yhteyttä.

Lisätietoa Marshilta: [email protected]  p. 040-177 9622

 

 

Kameraklubi Tiistaisin klo 16-19

Kamera Klubissa tutustutaan valokuvaamisen alkeisiin, valokuvien kehittämiseen sekä valokuvataiteeseen oman ilmaisun välineenä Poikien Talon Tomin johdolla. Osallistumiseen ei vaadita aiempaa kokemusta tai välineistöä. Ryhmä kokoontuu Poikien Talon naapurissa

 

Lisätietoja Tomilta: [email protected] 045 773 11391

 

 

Jalkautuva lähityö ja ryhmätoiminta

Jalkautumalla pyrimme tavoittamaan niitä poikia, ketkä eivät helposti löydä esimerkiksi välimatkan tai kotiin vetäytymisen takia Poikien Talolle. Jos kohtaat poikia, ketkä hyötyisivät matalankynnyksen yksilöllisestä tuesta löytääkseen esim. harrastusten tai muiden aktiviteettien pariin tai oppilaitoksessasi on poikia, ketkä kaipaisivat lyhyempi kestoista ryhmäprosessia, ota yhteyttä Viliin. [email protected] 046-850 7590

 

Jane -jalkautuvaa neuvontaa-hanke

Poikien Talo ja Tyttöjen Talo on mukana Helsingin kaupungin hallinnoimassa Jane-jalkautuvaa neuvontaa-hankkeessa, jonka puitteissa tarjoamme tukea maahanmuuttajanuorille, kenellä ei ole vielä Suomen kansalaisuutta. Toteutamme hankkeen puitteissa ryhmätoimintaa sekä yksilöllistä neuvontaa oppilaitoksissa sekä muissa ympäristöissä. Mikäli kohtaat työssäsi kohderyhmään kuuluvia nuoria, niin ota yhteyttä Tomiin.

[email protected] 045-773 11391

Vierailut ryhmille ja Poikien Talon toiminnan esittely oppilaitoksissa

Mahdollisuuksien mukaan toteutamme vierailukäyntejä Poikien Talolla tai olemme esittelemässä toimintaamme koulujen hyvinvointipäivillä. Pyrimme ensisijaisesti tarjoamaan vierailuja ryhmille, jossa on toimintamme kohderyhmään kuuluvia haavoittuvassa asemassa tai matalankynnyksen tuen tarpeessa olevia poikia ja nuoria miehiä. Pyrimme myös sisällyttämään vierailuihin teemoja, joista koemme yleisellä tasolla käydä dialogia poikien kanssa. Laita meille viestiä [email protected]

 

Nuoret Isät–toiminta

Isäksi tuleminen on järisyttävän iso asia. Kaiken uuden ja ihmeellisen ohella isyys herättää yleensä paljon kysymyksiä, sillä isäksi ei synnytä vaan isäksi kasvetaan. Poikien Talolla on kokemusta työstä nuorten isien kanssa ryhmien ja yksilötason tuen kautta. Nyt työtä kehitetään taustajärjestömme Loisto Setlementti ry:n Silmu-toiminnan kautta, joka tarjoaa tukea nuoreen vanhemmuuteen. Tarjolla tukea nuorille isille yksilötuen, ryhmätoiminnan, leiritoimintaa ja erilaisia tapahtumia. Ei ole väliä oletko biologinen tai sosiaalinen isä, lähi-isä tai etä-isä. Jos isyys askarruttaa tai haluat jakaa kokemuksiasi isyydestä, ota rohkeasti yhteyttä!

Keväällä on käynnissä avoin isä-ryhmä keskiviikkoisin klo 16 alkaen. Ryhmätoiminnot on suunnattu alle 29-vuotiaille isille ja tällä hetkellä mukaan on noin 20-vuotiaita isiä. Kokoontumispaikkana on Hämeentie 13 A, 3 krs (Kalliolan Nuorten perhekeidas). Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot ja yhteydenotot Jussilta; [email protected] tai pirauttamalla 050 4082430 #nuoretfaijat