Ryhmätoiminta

Poikien Talolla toteutetaan hyvin monenlaista ryhmätoimintaa. Tärkeää ryhmätoiminnassa on Poikien Talon periaatteiden toteutuminen, niiden perustuminen osallistujien todellisiin tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin ja niiden merkityksellisyyden kokeminen. Ryhmämuotoista toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä, aina ideoinnista päätösjuhliin asti. Tällä sivuilla näet juuri tällä hetkellä käynnissä olevat ryhmämuotoiset toimintamme.

 

Intercultural Evening-toiminta

Intercultural Evening -toimintaan ovat tervetulleita maahan muuttaneet ja syntysuomalaiset 13–29-vuotiaat pojat ja nuoret miehet. Toimintaa järjestetään Sörnäisten rantatiellä sijaitsevalla Poikien Talolla tiistaisin klo 15–19.
 
Intercultural Evening on yhteisömuotoista olohuonetoimintaa, jonka sisällä voi harjoitella suomen kieltä sitä äidinkielenään puhuvien kävijöiden ja työntekijöiden kanssa, kerrata kielikurssilla tai muissa opinnoissa käytyjä harjoituksia, sanastoa ja kielioppia sekä tutustua Suomeen ja paikalliseen elämään liittyviin kysymyksiin. Vastavuoroisesti voit opettaa oman äidinkielesi alkeita syntysuomalaisille nuorille.
 
Kerran kuussa vierailemme kävijöitämme kiinnostavissa paikoissa ja nautimme taiteen antimista Helsingin keskeisissä kulttuurikohteissa. Toisinaan teemme ruokaa yhdessä ja toteutamme vuodenaikaan sopivia taidelähtöisiä projekteja.
 
Toiminnan tarkoituksena on edistää moninaisista kulttuurisista lähtökohdista ja lähtömaista tulevien poikien ja nuorten miesten kanssakäymistä, lisätä osallisuuden kokemuksia ja vahvistaa vuorovaikutustaitoja erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Tuemme kävijöitämme oman identiteetin rakentamisessa ja uusien ystävyyssuhteiden luomisessa.
 
Lupaamme tarjota sinulle turvallisen ja syrjinnästä vapaan tilan, johon on helppoa saapua ja jossa voit nauttia olostasi. Meillä saa kysyä ja kertoa. Periaatteisiimme kuuluu, että kukin kävijöistä hyväksytään omana itsenään ja uudet kävijät toivotetaan sydämellisesti tervetulleiksi. Tarvittaessa voit kääntyä ohjaajiemme puoleen ja keskustella luottamuksellisesti kahden kesken.
 
Voit myös varata meiltä henkilökohtaisen tutustumisajan ja tulla keskustelemaan ennen avoimeen toimintaan osallistumista!
 
Yhteys ja lisätietoja
Kimmo Saastamoinen, p. 040 775 1549, kimmo.saastamoinen@poikientalo.fi
 

Liikkeelle-Ryhmä

Tervetuloa mukaan Poikien Talon ja Boostin Liikkeelle! -ryhmään. Tarkoituksena on yhdessä tehdä mielekkäitä juttuja, liikkua ja tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin, joita kaupunki tarjoaa liikkumiseen. Keskeistä ryhmässä on yhdessä oleminen, turvallinen porukka ja yhteisten merkitysten sekä hyvän fiiliksen löytäminen. Emme kilpaile tai suorita, joten mukaan on helppo tulla.

Toiminta on suunnattu ensisijaisesti 13-17 vuotiaille pojille ja nuorille miehille ja ryhmästä hyötyy erityisesti nuoret, ketkä kaipaavat liikuntaa, hyötyvät terveellisten elämäntapojen miettimisestä sekä haluavat oppia paremmin liikkumaan julkisilla kulkuvälineillä. Ryhmä kokoontuu 31.8. alkaen joka toinen perjantai klo 16 Poikien Talolla.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Vilille vili.saarnio@poikientalo.fi 046- 850 7590

 

Duuniryhmä

Duuniryhmä kokoontuu maantai-aamuisin klo 10 ja tekee siivoustöitä talolla. Ryhmäläiset saavat työstä palkan ja arvokasta työkokemusta. Ryhmässä käydään lisäksi läpi työelämän pelisääntöjä, opetellaan toimimaan tiiminä ja mietitään omaa tulevaisuutta. Syksyn ryhmässä on vielä paikka auki, joten laita viestiä Marshille, jos kaipaat töitä!

Lisätietoa Marshilta: marsh.cooper@poikientalo.fi  p. 040-177 9622

 

S.i.s.s.i.-ryhmä

Kevään suosittu S.i.s.s.i.-ryhmä tulee jatkumaan syksyllä. Ryhmä on tarkoitettu yli 15-vuotialle nuorille miehille, mutta emme keskity sotimiseen, vaan keskustelemme luottamuksellisesti Seurustelusta, Ihmissuhteista, Seksuaalisuudesta, Sukupuolesta ja Identiteetistä/Itsestään huolehtimisesta. Aikataulut ilmoitetaan pikapuolin.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Tommilta; tommi.p.pesonen@poikientalo.fi 040-779 9582

Kamerakerho

Lokakuun alusta talolla kokoontuu torstaisin kamerakerho, joka antaa mahdollisuuden päästä syvemmälle valokuvauksen saloihin. Lisätietoa tulossa.

 

Vierailut ryhmille ja Poikien Talon toiminnan esittely oppilaitoksissa

Mahdollisuuksien mukaan toteutamme vierailukäyntejä Poikien Talolla tai olemme esittelemässä toimintaamme koulujen hyvinvointipäivillä. Pyrimme ensisijaisesti tarjoamaan vierailuja ryhmille, jossa on toimintamme kohderyhmään kuuluvia haavoittuvassa asemassa tai matalankynnyksen tuen tarpeessa olevia poikia ja nuoria miehiä. Pyrimme myös sisällyttämään vierailuihin teemoja, joista koemme yleisellä tasolla käydä dialogia poikien kanssa. Laita meille viestiä poikientalo@poikientalo.fi

 

Nuoret Isät–toiminta

Isäksi tuleminen on järisyttävän iso asia. Kaiken uuden ja ihmeellisen ohella isyys herättää yleensä paljon kysymyksiä, sillä isäksi ei synnytä vaan isäksi kasvetaan. Poikien Talolla on kokemusta työstä nuorten isien kanssa ryhmien ja yksilötason tuen kautta. Nyt työtä kehitetään taustajärjestömme Loisto Setlementti ry:n Silmu-toiminnan kautta, joka tarjoaa tukea nuoreen vanhemmuuteen. Tarjolla tukea nuorille isille yksilötuen, ryhmätoiminnan, leiritoimintaa ja erilaisia tapahtumia. Ei ole väliä oletko biologinen tai sosiaalinen isä, lähi-isä tai etä-isä. Jos isyys askarruttaa tai haluat jakaa kokemuksiasi isyydestä, ota rohkeasti yhteyttä!

Keväällä on käynnissä avoin isä-ryhmä keskiviikkoisin klo 16 alkaen. Ryhmätoiminnot on suunnattu alle 29-vuotiaille isille ja tällä hetkellä mukaan on noin 20-vuotiaita isiä. Kokoontumispaikkana on Hämeentie 13 A, 3 krs (Kalliolan Nuorten perhekeidas). Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot ja yhteydenotot Jussilta; jussi.vehniainen@loistosetlementti.fi tai pirauttamalla 050 4082430 #nuoretfaijat