Ryhmätoiminta

Poikien Talolla toteutetaan hyvin monenlaista ryhmätoimintaa. Tärkeää ryhmätoiminnassa on Poikien Talon periaatteiden toteutuminen, niiden perustuminen osallistujien todellisiin tarpeisiin ja kiinnostuksen kohteisiin ja niiden merkityksellisyyden kokeminen. Ryhmämuotoista toimintaa suunnitellaan ja toteutetaan yhdessä, aina ideoinnista päätösjuhliin asti. Tällä sivuilla näet juuri tällä hetkellä käynnissä olevat ryhmämuotoiset toimintamme.

 

Yhteisötoiminta jr. Torstaisin klo 15-18

Torstaisin Poikien Talolla on yhteisöllistä ryhmätoimintaa nuoremmille kävijöillemme, eli 10-15-vuotiaille pojille. Toiminnan tarkoituksena on tehdä mielekkäitä juttuja, löytää uusia kavereita sekä tarvittaessa pohtia oman elämän kysymyksiä turvallisessa ympäristössä.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Vilille vili.saarnio@poikientalo.fi 046- 850 7590

 

Sissi-ryhmä maanantaisin klo 16 helmikuun alusta

Ryhmä on tarkoitettu yli 15-vuotialle nuorille miehille, mutta emme keskity sotimiseen, vaan keskustelemme luottamuksellisesti Seurustelusta, Ihmissuhteista, Seksuaalisuudesta, Sukupuolesta ja Identiteetistä/Itsestään huolehtimisesta.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Tommilta; tommi.p.pesonen@poikientalo.fi 040-779 9582

 

Intercultural Evening Tiistaisin klo 15-19

Poikien Talon Intercultural Evening -toimintaan ovat tervetulleita maahan muuttaneet, kaksikulttuurisissa perheissä kasvaneet sekä syntysuomalaiset 13–29-vuotiaat pojat ja nuoret miehet.

Toiminnan tarkoituksena on edistää erilaisista kulttuurisista lähtökohdista ja lähtömaista tulevien nuorten miesten kanssakäymistä, lisätä osallisuuden kokemuksia ja vahvistaa vuorovaikutustaitoja erilaisissa sosiaalisissa tilanteissa. Tuemme kävijöitämme oman identiteetin rakentamisessa ja uusien ystävyyssuhteiden luomisessa. 

Toimintaa järjestetään Poikien Talolla tiistaisin klo 15-19. Ensimmäisten kahden tunnin aikana voit harjoitella suomen kieltä sitä äidinkielenään puhuvien kävijöiden ja työntekijöiden kanssa, kerrata kielikursseilla käytyjä harjoituksia, sanastoa ja kielioppia sekä tutustua Suomeen ja paikalliseen elämään liittyviin kysymyksiin. Vastavuoroisesti voit opettaa oman äidinkielesi alkeita syntysuomalaisille nuorille.

Voit myös varata meiltä henkilökohtaisen tutustumisajan ja tulla keskustelemaan ennen avoimeen toimintaan osallistumista!

Lisätietoa Kimmolta: kimmo.saastamoinen@poikientalo.fi, p. 040 775 1549

 

#Liikkeelle!-ryhmä Tiistaisin klo 16:30-18:30. Ryhmä käynnistyy 30.1.

Tervetuloa mukaan Poikien Talon ja Boostin Liikkeelle! -ryhmään. Tarkoituksena on yhdessä tehdä mielekkäitä juttuja, liikkua ja tutustua erilaisiin vaihtoehtoihin, joita kaupunki tarjoaa liikkumiseen. Keskeistä ryhmässä on yhdessä oleminen, turvallinen porukka ja yhteisten merkitysten sekä hyvän fiiliksen löytäminen. Emme kilpaile tai suorita, joten mukaan on helppo tulla.

Toiminta on suunnattu ensisijaisesti 13-17 vuotiaille pojille ja nuorille miehille ja ryhmästä hyötyy erityisesti nuoret, ketkä kaipaavat liikuntaa, hyötyvät terveellisten elämäntapojen miettimisestä sekä haluavat oppia paremmin liikkumaan julkisilla kulkuvälineillä. Ryhmä kokoontuu tiistaisin klo 16:30 Poikien Talolla.

Lisätietoa ja ilmoittautumiset Vilille vili.saarnio@poikientalo.fi 046- 850 7590

 

Duuniryhmä Torstaisin klo 9-10:30

Duuniryhmä tekee siivoustöitä talolla ja ryhmäläiset saavat työstä palkan ja arvokasta työkokemusta. Ryhmässä käydään lisäksi läpi työelämän pelisääntöjä, opetellaan toimimaan tiiminä ja mietitään omaa tulevaisuutta. Kevään ryhmä on kasassa, mutta ilmoittelemme, mikäli paikkoja vapautuu.

Lisätietoa Marshilta: marsh.cooper@poikientalo.fi  p. 040-177 9622

 

Jalkautuva poikaryhmätoiminta

Tarpeen mukaan järjestämme noin 3-5 kerran pituisia ryhmäprosesseja oppilaitoksissa tai muissa yhteisöissä 10-17-vuotiaille pojille ja nuorille miehille. Alkuvuoden ryhmät ovat sovittuna, mutta ota yhteyttä, mikäli teillä on tarvetta loppukevään osalta.

Yhteydenotot vili.saarnio@poikientalo.fi 046- 850 7590

 

Akrojooga lauantait alkaen 23.2.!

Helmikuusta alkaen on Poikien Talolla tarjolla kerran kuussa Akrojoogaa. Tule mukaan testaamaan itseäsi tässä joogaa ja akrobatiaa yhdistyvässä liikuntamuodossa. Ryhmää ohjaa jooga-opettaja Timo Kurvi.

Lisätietoa Marshilta. marsh.cooper@poikientalo.fi  p. 040-177 9622

 

Roolipeli-ryhmä

Ryhmässä pelataan pelinjohtajan johdolla erilaisia roolipelejä vertaisvetoisesti. Ryhmäläiset ovat pääsääntöisesti olleet yli 16-vuotiaita. Yhden pelin läpipelaaminen toteutetaan suljetusti, mutta jos kiinnostuit ryhmän toiminnasta, niin kysy työntekijöiltä yhteisötoiminnassa tai laita viestiä poikientalo@poikientalo.fi niin katsotaan, koska seuraavat pelit käynnistyvät.

 

Vierailut ryhmille ja Poikien Talon toiminnan esittely oppilaitoksissa

Mahdollisuuksien mukaan toteutamme vierailukäyntejä Poikien Talolla tai olemme esittelemässä toimintaamme koulujen hyvinvointipäivillä. Pyrimme ensisijaisesti tarjoamaan vierailuja ryhmille, jossa on toimintamme kohderyhmään kuuluvia haavoittuvassa asemassa tai matalankynnyksen tuen tarpeessa olevia poikia ja nuoria miehiä. Pyrimme myös sisällyttämään vierailuihin teemoja, joista koemme yleisellä tasolla käydä dialogia poikien kanssa. Laita meille viestiä poikientalo@poikientalo.fi

 

Nuoret Isät–toiminta

Isäksi tuleminen on järisyttävän iso asia. Kaiken uuden ja ihmeellisen ohella isyys herättää yleensä paljon kysymyksiä, sillä isäksi ei synnytä vaan isäksi kasvetaan. Poikien Talolla on kokemusta työstä nuorten isien kanssa ryhmien ja yksilötason tuen kautta. Nyt työtä kehitetään taustajärjestömme Loisto Setlementti ry:n Silmu-toiminnan kautta, joka tarjoaa tukea nuoreen vanhemmuuteen. Tarjolla tukea nuorille isille yksilötuen, ryhmätoiminnan, leiritoimintaa ja erilaisia tapahtumia. Ei ole väliä oletko biologinen tai sosiaalinen isä, lähi-isä tai etä-isä. Jos isyys askarruttaa tai haluat jakaa kokemuksiasi isyydestä, ota rohkeasti yhteyttä!

Keväällä on käynnissä avoin isä-ryhmä keskiviikkoisin klo 16 alkaen. Ryhmätoiminnot on suunnattu alle 29-vuotiaille isille ja tällä hetkellä mukaan on noin 20-vuotiaita isiä. Kokoontumispaikkana on Hämeentie 13 A, 3 krs (Kalliolan Nuorten perhekeidas). Tervetuloa mukaan!

Lisätiedot ja yhteydenotot Jussilta; jussi.vehniainen@loistosetlementti.fi tai pirauttamalla 050 4082430 #nuoretfaijat