Talolla tehtyä

Tälle sivulle kokoamme kaikenlaista Poikien Talossa syntynyttä ja aiemmin toteutettuja projekteja.

Poikien Talolla on toteutettu hyvin erilaisia ryhmiä. Alapuolelle on koottu Poikien Talolla toteutettuja ryhmiä, jotta saisit hieman kuvaa siitä, millaista ryhmätoimintaa Poikien Talolla on. Ryhmätoiminta suunnitellaan ja toteutetaan aina tarpeen ja sen hetkisten mahdollisuuksien mukaan.

Moninainen Mies & Moninainen Taide -ryhmäprojekti

Poikien Talo toteuttaa yhteistyössä Kulttuurikeskus Sähinän kanssa monitaiteellisen ryhmäprojektin, jossa taiteen tekemisen kautta tavoitellaan poikuuden, miehuuden ja maskuliinisuuden monia kasvoja. Projektissa tutustutaan osallistujien valitsemiin taidemuotoihin, kuten mm. piirrustukseen, maalaukseen, kuvanveistoon tai valokuvaukseen. Ryhmäprojektin ja siinä tuotetun taiteen pohjalta Miehen Työ 2014 -palkinnon taideteoksen tuottamiseen valittu taiteilija Erkka Luutonen tekee palkintoon sisältyvän taideteoksen Poikien Talolle.

Jäbäjooga

Maanantaisin klo 18.15-19.45 Poikien Talolla joogataan äijäjoogi Veikon johdolla. Ryhmä toimii harrasteryhmä tyylisesti ja kaikki ovat tervetulleita mukaan.

Kuka mä oon? -projekti

Kuka mä oon? -projekti on valokuvaamiseen, kuviin, tarinoihin ja yhteiseen ihmettelyyn keskittyvää ryhmätoimintaa. Tavoitteena on tarjota mahdollisuus tutustua itseensä, pohtia omaa tapaansa olla poika tai mies nykymaailmassa ja vahvistaa omaa identiteettiään yhdessä muiden kanssa. Lisäksi tavoitteena on tutustua valokuvaamiseen ja oppia valokuvaamista ilmaisun ja itsensä toteuttamisen välineenä. Kuka mä oon? -projekti on tarkoittettu 16-26 -vuotiaille.

Psykodraamaryhmä

Ryhmä on tarkoitettu yli 15-vuotiaille pojille, jotka ovat kiinnostuneita tarkastelemaan elämää yhdessä draamamenetelmien avulla.

Draamatyöskentelyn avulla voit harjoitella vuorovaikutustaitoja, oppia ymmärtämään toisia ja pitää myös hauskaa. Psykodraamassa voidaan tutkia omia ajatuksia ja tunteita sekä erilaisia elämänilmiöitä, jotka juuri sinua kiinnostavat.               

Ryhmässä jokainen saa olla oma itsensä. Tarkoituksena on synnyttää luottamuksellinen ilmapiiri, jossa jokainen voi turvallisesti pohtia itseään askarruttavia kysymyksiä. Jokainen saa itse päättää kuinka paljon itsestään ryhmässä kertoo. Luottamus, turvallisuus ja uskallus jokaisen omassa tahdissa, pakkoa ei ole.

Fillaripaja

Fillaripaja on yhteistyössä Kris nuoret Ry:n kanssa toteutettu ryhmä yli 15-vuotiaille. Fillaripajassa jokainen saa ideoida ja rakentaa itselleen fillarin alusta alkaen. Ryhmä kokoontuu pääosin Nuorisoasiainkeskuksen tiloissa tattarisuon moottorihallilla. Ryhmän kesto ja tapaamistiheys suunnitellaan yhdessä ryhmäläisten kanssa.

Korkean Paikan Leiri

Poikien Talon Korkean Paikan Leiri on suunnattu 17-23 -vuotiaille nuorille miehille. Toiminta jatkuu taas syksyllä 2014. Korkean Paikan Leiri on keskustelua ja toimintaa. Tavoitteet ja sisältö määritellään yhdessä ryhmään osallistuvien kanssa. Edellisen ryhmän kanssa ytimessä olivat mm. sosiaaliset taidot, itsetuntemus, yksinäisyys ja tahdon valmentaminen, hyvä välipala ja kokemukset.

Shakki-kerho

Torstain avoimen yhteydessä kokoontuu avoin shakki-kerho klo 16.30-17.30.Tervetuloa mukaan pelaamaan.

Sanoja

"Sanoi, tarinoit, lauseita, ämyreist basson pauketta. Kadun äänistä legendoi, uuden polven agendoi"... Sanoja on 13-17 -vuotiaille suunnattu ryhmä, jossa on mahdollisuus tehdä rap-musiikkia. Räpin ohella ryhmässä toteutetaan myös muuta toimintaa.

Mainostoimisto Skandaali ja Poikien Talo järjestivät Poikien Talon hyväksi 6.10.2012 pahvisten robottien marssin Helsingissä. 

Sampleri Poikien Talon ryhmätoiminnassa pidetyistä räppisessioista, kuuntele tästä

Metropolian opiskelijat tekivät nuorille isille videon vauvahieronnasta, yhtenä esimerkkinä vuorovaikutuksesta uuden, pienen perheenjäsenen kanssa